Det har i lang tid blitt hevdet at Manchester United ville hente japanske Shinji Kagawa fra Borussia Dortmund i sommer.

Spilleren har imponert stort for de tyske dobbeltmesterne, og flere storklubber har jaktet den offensive midtbanemannen.

Forhandlingene mellom United og tyskerne for å få i orden en avtale for 23-åringen skal ha pågått i ukevis, men nå er klubbene blitt enig.

110 millioner
Ifølge Sky Sports skal Premier League-klubben ha fått til en avtale for spilleren verdt 12 millioner pund. Summen kan stige til 17 millioner pund avhengig av prestasjoner og spilletid.

12 millioner pund tilsvarer omtrent 110 millioner norske kroner.

- Manchester United er storfornøyd med å annonsere at vi er enig med både Borussia Dortmund og Shinji Kagawa, bekrefter klubben selv i en pressemelding.

- Avtalen avhenger av at spilleren består den obligatoriske legesjekken, og at han får arbeidstillatelse i Storbritannia. Dette vil trolig gå i orden mot slutten av juni, heter det.

United skriver til slutt at øvrige detaljer rundt overgangen vil bli annonsert etter hvert. Kagawa er for tiden opptatt med landslagsspill for Japan i VM-kvalifiseringen.

Ligamester
Mannen fra Japan har lenge gjort en god jobb for sin tyske klubb, og har vært en viktig bidragsyter til at Dortmund har vunnet Bundesliga to sesonger på rad.

Denne sesongen vartet 23-åringen opp med 11 mål og 13 assists på 31 kamper i den tyske toppdivisjonen. Totalt ble det 17 mål på 43 kamper.

Kagawa ble hentet til tysk fotball fra Cerezo Osaka i 2010. Han har fått med seg 30 landskamper for Japan og scoret ti mål.

Manchester United har lenge jaktet kreative spillere til midtbaneleddet, og anvendelige Kagawa kan figurere både i en midtbanerolle og i en kantrolle.