Gå til sidens hovedinnhold

United-fansen hånet City

Manchester United lekte seg videre i FA-cupen.

SOUTHAMPTON - MAN UNITED 0-3:

Lørdag ble Manchester City både avkledt og ydmyket hjemme mot Nottingham Forest i FA-cupen. Søndag var det opp til Manchester United å redde byens ære i den tradisjonsrike turneringen.

Og borte mot Southampton var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Hjemmelaget spilte nemlig med én mann mindre i hele 55 minutter av oppgjøret, og dermed kunne Sir Alex Fergusons mannskap bare sette på cruisekontrollen, og ro i land en sikker seier.

Mot slutten av oppgjøret rettet United-fansen sin oppmerksomhet mot nettopp City. Fra tribunen hånet de erkerivalen, som ikke akkurat har levd opp til stemplet som verdens rikeste fotballklubb denne sesongen.

«City going down with a billion in the bank. This is how it feels to be City, this is how it feels to be small, this is how it feels when your team wins nothing at all», runget det fra et fornøyd bortepublikum.

LES OGSÅ: City ble ydmyket

Rett i garderoben
United kom best i gang, og etter 21 minutters spill viste unggutten Danny Welbeck at han hadde nese for mål. Den anvendelige spissen har fått et aldri så lite gjennombrudd i United-drakten denne sesongen.

John O’Shea raget høyest på en corner, men Southampton-keeper Kelvin Davies fikk slått headingen i tverrliggeren på glimrende vis. Returen fra Welbeck kunne han imidlertid ikke gjøre noe med, og 18-åringen sendte gjestene fra Manchester i føringen fra kort hold.

Den samme suksessen kunne ikke hjemmelagets Matthew Paterson skryte av. I det 36. minutt ble 19-åringen sendt rett i garderoben, etter at han viste knotter i en stygg takling på Nemanja Vidic. Til tross for at skotten hadde gult kort fra før, valgte dommer Mike Riley å gi direkte rødt.

Tvilsomt straffespark
Utvisningen var en riktig avgjørelse av dommeren, men rett etter pausen kom han i fokus på ny. Denne gangen for en avgjørelse av det litt mer tvilsomme slaget. En avgjørelse som kostet hjemmelaget dyrt.

Et frispark fra Nani gikk rett i bakhodet på vertenes David McGoldrick, men Riley mente det var hands og dømte straffespark. Nani tok selv ansvar fra krittmerket, og satte ballen i nettet. Dermed sto det 2-0 til United på St. Mary’s. Kampen var i realiteten avgjort.

Og på tampen av oppgjøret var det duket for nok en United-unggutt. Wayne Rooney hadde kommet inn som innbytter, og fikk lagt fint ut til Darron Gibson fra venstrekanten. 21-åringen lot seg ikke be to ganger, da han hamret kula kontant i nettet.

På overtid var hjemmelaget også nær ved å sette ballen i eget mål, men flere scoringer ble det likevel ikke, og dermed kunne Manchester United lekende lett avansere til fjerde runde av FA-cupen.

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken