Gå til sidens hovedinnhold

United-fansen har fått nye helter

Både gamle og nye favoritter viste seg fram da Wigan ble knust.

MAN UNITED - WIGAN 4-0:

Lørdag var virkelig en merkedag for Manchester United.

Sir Alex Ferguson ledet laget hjemme på Old Trafford for 500. gang, Ryan Giggs spilte sin 600. ligakamp, mens Paul Scholes spilte sin totalt 700. kamp for klubben. Og duoen Scholes og Giggs skulle selvfølgelig komme i fokus. Etter en målløs første omgang sendte Scholes vertene i ledelsen tidlig i andre omgang.

Giggs var involvert i corneren i forkant av scoringen. Med målet lørdag har Scholes scoret i 19 av Premier Leagues 20 sesonger. Kun en mann har scoret i flere, Giggs med 20 av 20.

Büttner og Powell
Men samtidig som veteranene imponerte var det også en yngre herremann som presenterte seg på Old Trafford. Unge Alexander Büttner fikk sin ligadebut for klubben.

Og i løpet av 90 minutter kom unggutten så absolutt bra fra det på sin venstre back. Nederlenderen på 23 år noterte seg for både scoring og assist i sin første kamp.

I tillegg kom også Nick Powell inn for hjemmelaget mot slutten, og også han viste seg fram. Unggutten klinket til fra distanse og ballen suste i mål bak Wigans Ali Al-Habsi.

United vant oppgjøret 4-0 og etter kampen kunne fansen hylle både nye og gamle helter.

- Vi måtte starte på nytt etter at vi bommet på straffe. De trakk ned tempoet en del, men vi klarte heller ikke å holde et normalt tempo i første omgang, sier sir Alex Ferguson til BBC.

- I andre omgang var vi bedre. Wigan spiller på en måte som gjør det vanskelig for oss, så dette var et godt resultat, sier skotten.

Om debutant Büttner hadde Ferguson følgende å si:

- Han var litt utålmodig til tider, men han viser flott entusiasme og han er en god avslutter. Han scoret en del i Nederland også. Alt i alt var dette en god debut, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bommet på straffe
Kun fire minutter var spilt av lørdagens kamp på Old Trafford da dommeren pekte på straffemerket. Danny Welbeck hadde blitt lagt i bakken av Ali Al-Habsi.

Reprisen viste at straffesparket nok var av den billige sorten, men dømt var uansett dømt og Javier Hernandez gjorde seg klar ved krittmerket.

United startet med superspiss Robin van Persie på benken, og nederlenderen fikk se Hernandez' straffe reddet av alltid solide Al- Habsi i Wigan-buret.

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, men Wigan forsvarte seg bra. I det 19. minutt samarbeidet Nani og Welbeck, uten at det ble tellende resultat.

Ryan Giggs spilte sin 600. Premier League-kamp for de røde lørdag. Waliseren slo et par gode hjørnespark, og var ellers frisk i første omgang.

For Wigan var Shaun Maloney i spillehumør og sto bak noe av det vertene skapte. Jean Beausejour skapte også farligheter med sine innlegg.

Til tross for en underholdende omgang klarte ingen av lagene å finne nettet i løpet av de første 45 minuttene, og det sto fortsatt 0-0 da lagene gikk til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Scholes sikret ledelse
Etter pause gikk hjemmelaget rett i angrep og det skulle ikke gå lang tid før det ga tellende resultat. Selvfølgelig var det superveteran Paul Scholes som fant målet.

Nani slo inn fra høyrekanten og Al-Habsi måtte gi retur inne i feltet. Den luktet Scholes lang vei og kjempet inn ledermålet i sin 700. kamp for United.

Vertene var i støtet nå og bare minutter senere var Danny Welbeck farlig frampå da han prøvde seg på en spektakulær avslutning. Ballen gikk like utenfor.

Det skulle likevel bli mer. I det 63. minutt var Hernandez på plass som en ekte goalgetter etter en sleiv fra Alexander Büttner og gjorde dermed opp for straffemissen. 2-0.

Like etter var den samme Büttner sentral igjen. Denne gangen dro han seg fint fri på sin venstreside, før han hamret ballen i mål bak Al-Habsi fra vanskelig vinkel.

Kronene på verket var det unggutten Nick Powell som sørget for. Innbytteren hamret inn 4-0 på slutten og sørget for en komfortabel seier.

Kampen var punktert og United kunne innkassere tre nye poeng. Totalt har klubben nå ni denne sesongen. Wigan står fortsatt med fire.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken