Gå til sidens hovedinnhold

- United har lært av Di Maria-overgangen

Petter Veland nærmest erklærer Pedro klar for Manchester United.

Tirsdag spiller Barcelona Supercup-finale mot Sevilla i Tbilisi. Det skjer uten Pedro på topp for forrige sesongs Champions League-vinnere, etter at 28-åringen tidligere på kvelden ba Barcelonas sportssjef Robert Fernández om å få forlate klubben.

Det tolker C More-kommentator og ekspert på spansk fotball, Petter Veland, som et sikkert tegn på at Pedro undertegner for Manchester United i løpet av kort tid.

Første direkte kommunikasjon

- Sånn som jeg har lest bildet har det hele tiden kun vært et spørsmål om tid. Det som har holdt det litt tilbake, er at Barcelona har ønsket ham tilgjengelig til Supercup-finalen og Supercopa-kampene med tanke på de som er ute av laget.

- Og likevel starter han ikke mot Sevilla i kveld. Hvorfor ikke?

- Det er fordi han spesifikt har bedt om å forlate klubben. Det har han ikke gjort før nå. Frem til nå har det vært agent-Manchester United, agent-Pedro, agent-Barcelona. Men det har ikke vært direkte kommunikasjon mellom Pedro og Barcelona.

- City-ryktene er medieskapt

De siste dagene har det dukket opp rykter om at Manchester City vil blande seg inn i fighten om Pedro.

Det har Veland ingen tillit til.

- Det tror jeg er medieskapt, sier fotballeksperten, og forklarer nærmere:

- Spanske medier har en uvane med å si at ting kommer til å skje «i løpet av de nærmeste timene». Men det er et uttrykk som blir oversatt litt feil. Rent bokstavelig betyr det «de nærmeste timene», men det er mer en måte å snakke på, og betyr heller «den nærmeste tiden». Så har du da engelske medier som oversetter og får inntrykk av at noe skal skje de nærmeste timene, og så skjer det ikke likevel. Da dukker det opp spekulasjoner om at kanskje noen andre vil ha ham.

Derfor tror han City-interessen er et produkt av fri fantasi.

- Enten skapt av media som mangler andre ting å skrive om, og som spekulerer i hvorfor ting tar tid. Eller av en agent som er ute og tenner på litt gress.

- Trenger et tydelig mønster

- Hvordan passer Pedro inn i United?

- Pedro er en type som trenger et satt og tydelig mønster. Han har spilt for, og hatt suksess med, to lag i løpet av karrieren. Det er Barcelona og det spanske landslaget. Begge spiller 4-3-3. Det gjør for så vidt også van Gaal, til en viss grad, han har i hvert fall prøvd det. Hvis United ender opp med å spille en 4-3-3-formasjon, er det et signal om at de vil hente Pedro.

Veland tror Manchester United har lært av Ángel di María, som gikk til PSG tidligere i august etter å ha skuffet i United-trøya.

- De hentet inn en spiller med fantastiske kvaliteter, som er ekstremt god hvis han ble brukt riktig. Det ble han ikke, konstaterer han.

- Jeg tror alle parter har lært av det. Når de nå går ut og sannsynligvis bruker 30 millioner euro på Pedro, vil de legge til rette for at han lykkes.

Tror De Gea drar

Det er gode nyheter for United-fansen.

Men Veland har også mindre gode nyheter - eller spekulasjoner - å komme med.

- Hva med De Gea? Det ser ut som om han blir ut sesongen nå?

- Jeg tror han drar. For United sin del tror jeg ikke de er tjent med å ha en spiller i klubben som helt åpenbart vil et annet sted, om han fikk bestemme selv. All historikk viser at det ikke er lurt å ha sånne spillere i en tropp over en lang sesong, mener Veland.

- Han har veldig gode venner i United. Jeg sier ikke at det kommer til å skje, men det er en risiko for at det blir murring, at det dannes klikker i garderoben. Klubben kan havne i en prekær situasjon om han blir holdt mot sin vilje, med hermetegn, i klubben.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Han tror også at Real Madrid er lystne på å skaffe seg De Gea så fort som mulig, ettersom spanjolene etterforskes for regelbrudd i overgangssaker, og risikerer å bli straffet på samme måte som Barcelona ble i fjor med nekt av spillerkjøp.

- I verste konsekvens venter de med De Gea, men får ikke signert ham neste sommer heller, sier Veland, som ikke er skråsikker på noe.

- Det kan godt hende han blir, men svaret får vi nok ikke før helt i slutten av overgangsvinduet.

Kommentarer til denne saken