HONDURAS - MEXICO 0-2:

Mexico er klare for finalen i Gold Cup. Det ble klart natt til torsdag, da nasjonen slo Honduras 2-0 etter ekstraomganger i semifinalen av turneringen.

Det sto 0-0 etter ordinær tid på Reliant Stadium i Houston, men i spilleforlengelsen var det altså «El Tri» som hadde nok krefter igjen til å avgjøre kampen.

Hernandez avgjorde
Aldo De Nigris sendte meksikanerne foran i det 93. minutt, mens Manchester United-stjernen Javier Hernandez satte spikeren i kista seks minutter senere.

Dette var måljegerens sjuende fulltreffer på fem kamper så langt i årets Gold Cup, derav ett på straffespark. Dette holder til toppscorerplassen i turneringen.

Der følger for øvirg nevnte De Nigris på andreplass, med fire fulltreffere. Det samme som Rodolfo Zelaya fra El Salvador.

Dermed har 23-åringen beholdt den gode formen han viste i Premier League denne sesongen. For United scoret han totalt 20 mål på 45 opptredener i 2010/2011.

Møter USA
I finalen venter USA som motstander. Det ble klart da amerikanerne vant 1-0 over Panama.

Det store helten i den kampen ble også en Premier League-spiller. Clint Dempseys fulltreffer 14 minutter før slutt var nok til å sikre finaleplass.

Tidligere Everton-spiller Landon Donovan og en gang så talentfulle Freddy Adu var også involvert i scoringen.

Finalen spilles lørdag på ærverdige Rose Bowl og tittelforsvarer Mexico må tåle et lite favorittstempel. Da lagene møttes i finalen av Gold Cup i 2009, vant Mexico hele 5-0.

Vinneren av Gold Cup vil få en plass i FIFAs kontinentalcup i 2013.

HTML EMBED