Gå til sidens hovedinnhold

United-målvakten gir seg selv munnkurv

Årsaken er enkel, skriver han på sin blogg.

Anders Lindegaard er lei av å lese om seg selv i danske aviser – så lenge han selv bare spiller en birolle på landslaget.

Lindegaard fikk sjansen for klubblaget Manchester United i den siste kampen før landslagspausen, men det betyr ikke at landslagssjef Morten Olsen også sender Lindegaard i ilden.

Da Danmark åpnet VM-kvalifiseringen mot Tsjekkia lørdag, var det Stephan Andersen som voktet målet. Frankrike-proffen var også førstevalg under sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina.

Samtidig har Anders Lindegaard fått minst like mye oppmerksom i mediene, men det skal det nå bli en slutt på. United-keeperen vil nemlig plassere seg mer i bakgrunnen heretter.

– Det er korrekt at jeg i forbindelse med landslaget har bestemt meg for å tone ned retorikken. Årsaken er enkel, skriver han på sin blogg hos Betfair.

Mer tilbakeholdende
Den tidligere Aalesund-keeperen begrunner valget sitt slik:

– Jeg kan ikke se hvorfor jeg gang på gang skal lage overskrifter, når jeg ikke spiller. Jeg har forståelse for at United er en stor og spennende klubb, og at man som person blir mer interessant med verdens største sports-merkevare på CV'en fremfor en alminnelig klubb i Nederland.

– Men jeg ser ingen grunn til at jeg skal stå som en annen jubelidiot og gjøre landslaget interessant, når realiteten er at jeg spiller andrefiolin, tilføyer Lindegaard.

Han varsler samtidig at han vil vurdere å tre mer fram i rampelyset igjen – dersom han en dag blir førstekeeper.

– Min holdning vil derfor være tilbakeholdende, så lenge situasjonen er som den er nå. Det betyr ikke at jeg har blitt holdningsløs eller mindre kontroversiell i mine tanker, lyder det fra 28-åringen.

– Kinamanns sjanse
Lindegaard er kjent for å snakke rett fra levra, og har mer enn én gang skapt overskrifter i danske medier. Nå vil han imidlertid la keeperkollega Stephan Andersen overta rampelyset.

– Når har landslagets andrekeeper vært mer interessant enn førstevalget, og han det egentlig handler om? Det er en feil at det har blitt sånn, og et faktum hvis eksistens jeg ikke lenger vil bidra til, skriver Lindegaard – og tilføyer:

– Spør meg hvem som var reserve for Schmeichel i 92' – og jeg ville ikke ha en kinamanns sjanse til å svare riktig.

28-åringen tror han kommer til å ha godt av en pause.

– Jeg forstår godt hvis noen mener jeg har ropt høyt og blitt leie av å høre på meg. Jeg er ærlig talt trøtt av å høre på meg selv, skriver han og avviser i samme slengen at Morten Olsen har ilagt ham munnkurv.

– Det er direkte feil. Morten har aldri fortalt undertegnede hvordan man skal agere i pressen. Og jeg tror ærlig talt at landslaget pr-folk tross alt har vært glade for den massive omtalen uttalelsene mine til tider har skapt, hevder han. (ANB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken