Manchester United er en klubb som lever av trofeer, og allerede før sesongen har kommet skikkelig i gang kan United sitte igjen med to halvgjeve titler. Den første var Community Shield – kampen mellom FA-cupvinneren og serievinneren i England.

Fredag er det klart for showkampen mellom regjerende mesterligavinner og regjerende Uefa-cupvinner. På den andre siden står russiske Zenit St. Petersburg – som denne sesongen skal spille med de store klubbene i mesterligaen.

- Super Cup-trofeet er et stort trofé å spille for. Det betyr mye å hente hjem dette. Vi er heltente og jeg håper vi klarer det, skriver Nemanja Vidic i en blogg publisert på Uniteds nettsider.

Fint å ha på CV-en
Sir Alex Ferguson reiser til Monaco med en 19-mannstropp. Den inneholder omtrent alle de store stjernene, men Ryan Giggs, Michael Carrick og Fabio da Silva blir igjen hjemme. Cristiano Ronaldo reiser med troppen, men først og fremst for gallaen i etterkant. Han kommer neppe til å spille.

United har aldri vunnet denne finalen etter omleggelsen i 1998. De spilte mot Lazio i 1999, men bare for å tape 0-1 på Stade Louise.

- Denne gang kommer vi til å gi alt for å vinne. I 99 var vi midt inne i et tøft kampprogram og kampen ble derfor nedprioritert, sier skadde Ryan Giggs.

Denne gang har FA gått med på å flytte helgens seriekamp mot Fulham og dermed skal ikke United i aksjon igjen før 13. september – etter landslagspausen.

- Hvis det er noe ekstra man vil ha på CV-en så er det tittelen man får for å vinne kampen mellom mesterligavinneren og Uefa-cupvinneren. Det er en annerledes setting i Monaco, og en spesiell kamp vi ønsker å vinne, sier den meritterte spilleren.

Arsjavin til England?
Zenit St. Petersburg blir uansett ingen «Walk in the Park» for det engelske storlaget. Russerne, med Dick Advocaat som manager, overrasket mange med sine kjappe overganger og offensive spill i europacupen sist sesong. Årets sesong har imidlertid vært mer trøblete. Zenit ligger på sjetteplass – 11 poeng bak ledende Rubin Kazan etter de 19 første kampene.

Klubbens største stjerne, Andrej Arsjavin har lenge varslet at han ønsker seg til andre klubber i Europa. Tottenham står øverst på ønskelista i øyeblikket.

Advocaat har allerede sikret seg Arsjavins erstatter i Danny. Han kom fra Dinamo Moskva for 24 millioner pund (rundt 239 mill. kroner).

- Jeg tror Arsjavin vil komme seg ut og spille med og mot de beste spillerne i verden. Jeg ser gjerne at han kommer til England. Jeg tror han vil lykkes her, sier Vidic.

Danske Claus Bo Larsen skal dømme kampen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).