Gå til sidens hovedinnhold

United-sjefen kan miste suksessmann

En av sir Alex Fergusons viktigste støttespillere på vei bort.

Sir Alex Ferguson har dratt inn årene i Manchester United og nå er det duket for en annen skotte, David Moyes.

Og selv om den tidligere Everton-sjefen ikke offisielt har startet i jobben som United-manager, jobbes det i kulissene.

Moyes har allerede gitt beskjed til assistenttrener Mike Phelan og keepertrener Eric Steele om at deres tjenester ikke lenger er ønsket i klubben.

Noe mer overraskende er det kanskje at den nye manageren også går med planer om å omplassere nederlenderen Rene Meulensteen.

Omplasseres
Meulensteen har fått mye skryt for den jobben han har gjort i klubben. Robin van Persie var blant dem som takket treneren tidligere i sesongen.

- Måten han trener oss på er helt enestående. Han er en av verdens beste trenere. Jeg har hatt mange gode trenere, men måten han forbereder oss til hver eneste kamp er unik, sa han.

- Alle kamper er forskjellig, så derfor legger han også opp hver eneste trening i forkant av en kamp på en unik måte, forteller superspissen.

Men David Moyes ønsker ikke at 49-åringen skal fortsette i sin rolle som førstelagstrener.

Det er Daily Mail som skriver at nederlenderen kun har fått tilbud om å jobbe med talentutvikling i klubben, men at Meulensteen selv ikke er så begeistret for denne rollen.

Treneren hadde nettopp denne stillingen i Manchester United, før han ble promotert av tidligere manager sir Alex Ferguson.

Daily Mail skriver videre at 49-åringen nå vurderer å forlate klubben og at det kan komme en avgjørelse på dette i løpet av svært kort tid.

Meulensteen skal ha et sterkt ønske om å jobbe videre med seniorspillere og seniorfotball. Han føler seg også trygg på at han kan få en slik jobb i en annen klubb.

Managerjobb
I Nederland skal interessen for treneren være stor og FC Twente skal blant annet vurdere Meulensteen som en god kandidat til den ledige managerposten der.

Daily Mail skriver at Twente allerede har tatt kontakt med 49-åringen, men at de enn så lenge ikke har blitt enige om betingelsene.

Meulensteen har tidligere jobbet i klubber som NEC Nijmegen, Brøndby og Al-Ittihad.

Moyes på sin side ønsker å fylle benken på Old Trafford med sine «egne» folk. Jimmy Lumsden og tidligere landslagskeeper Chris Woods skal allerede være lovet roller i klubben.

Det spekuleres også i at Moyes ønsker å hente inn tidligere United- og Everton-spiller Phil Neville som sin assistent. Steve Round blir også vurdert til den jobben.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Kommentarer til denne saken