Gå til sidens hovedinnhold

United slår tilbake?

Etter en svak sesongstart trenger United-manager David Moyes sårt en opptur i CL-oppgjøret mot Shaktar Donetsk. Les tippetipset.

Sportspills meny onsdag:
Hockey-Pelle: Tror på seier med Tollefsen tilbake
Oddstips: PSG tar alle tre
V65 Bjerke: Jackpot med Linda

Midtukekupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra gruppespillet i Champions League og Europa League.

Bonuspotten er oppe i 170.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Tippetipsene er utarbeidet av Thomas Gulbrandsen og James Gordon.

Les Sportspill på mobilen!

1. Shaktar Donetsk – Manchester United
Champions League, gruppe A. Begge lagene tok tre poeng i sine første oppgjør. Shaktar stod i mot et intenst press mot Real Sociedad på bortebane og Alex Teixeira ble dagens mann for gjestene med to nettkjenninger i 2-0-seieren. Spilte seg frem til 8-delsfinalen i fjor, hvor de kom til kort mot Borussia Dortmund. Viser svak form i den hjemlige serien med kun én seier på de fem siste kampene. Innehar tredjeplassen med 7-2-2 total, og er allerede seks poeng bak Metalist på topp. Vært mange forandringer i spillerstallen i sommer, og Shakthar-boss Mircea Lucescu uttalte at samspillet har lidd av utskiftningene. Luiz Adriano er usikker, ellers er troppen skadefri.

United fikk en god start i årets CL med 4-2-seieren over Bayer Leverkusen på Old Trafford, men manager David Moyes er nok en tynget mann etter helgens pinlige 1-2 tap hjemme mot West Bromwich. Har også gått på forsmedelige nederlag mot erkerivalene Liverpool og Manchester City i serien. Ligger på en svært skuffende 12.plass med 2-1-3 totalt. Ser ut til at skotten sliter med å finne sin foretrukne lagoppstilling, Moyes har byttet fire-fem spillere i startelleveren fra kamp til kamp, noe som i likhet med vertene kan ha påvirket samspillet. Robin van Persie er tilbake og klar for spill, men det er usikkert om han starter. Rio Ferdinand, Anderson, Fabio og Wilfried Zaha er ute med skader.

Shakthar beviste med fjorårets kvartfinale-plass at de har noe å fare med i Champions League, men etter sommerens utskiftninger har laget slitt med å sin rette formen. Det samme kan sies om United, men de røde skal ha et høyere toppnivå og vi tror britene er innbitte på å revansjere seg etter helgens tap. Kan likefult ikke avskrive vertene, og vi velger å gardere. UB

2. Bayer Leverkusen – Real Sociedad
Champions League, gruppe A. Leverkusen var til tross for sine to scoringer meget tamme fremover mot United, og med tanke på hjemmelagets dominerende spill var det fullt fortjent at alle tre poengene ble igjen i Manchester. Viser gode takter i Bundesliga hvor de ligger på tredjeplass med 6-0-1, kun ett poeng bak Bayern München på topp. Slo Hannover 2-0 hjemme sist.

Real Sociedad åpnet best og burde tatt ledelsen hjemme mot Shaktar, men et stolpeskudd var det nærmeste de kom. Greide ikke å opprettholde presset utover i kampen og fikk to i mot etter hvilen. Sliter i Primera Division hvor de kun står med én seier etter syv runder, og har 0-3-2 på de fem siste. Spilte 1-1-hjemme mot Sevilla i helgen. Midtbanespillerne Xabi Prieto og Esteban Granero er usikre til dagens oppgjør.

Real har fått en trøblete start på sesongen og vi tror vertene stiller sterkest. H

3. Manchester City – Bayern München
Champions League, gruppe C. City hadde få problemer med å hente poengene mot Viktoria Plzen i Tsjekkia og reiste til slutt hjem med 3-0-seier i bagasjen. Ledet både 1-0 og 2-1 i bortemøtet med Aston Villa i helgen, men det sviktet mot slutten for City som til slutt tapte 2-3. Ligger på syvendeplass i serien med 3-1-2. Silva er tilbake igjen etter et skadeopphold siden slutten av august. Agüero er også kampklar etter å ha misset helgens kamp mot Villa.

Regjerende mester Bayern München tok en oppskriftsmessig 3-0-seier over CSKA Moskva sist. Ser svært sterke ut i alle ledd og seiler opp som en av favorittene i år også. Kniver med rivalen Borussia Dortmund om topplassen i Bundesliga, begge står med 19 poeng og 6-1-0, men Dortmund leder med bedre målforskjell. Götze var tilbake på benken i helgens oppgjør mot Wolfsburg, men spilte ikke. Badstuber, Martinez og Alcantara er fortsatt ute.

Begge sider er spekket med kvalitet og alt ligger til rette for en meget underholdende kamp. Bayern er satt opp favoritter, men vi tror matchen er helt åpen. HUB

4. Real Madrid – København
Champions League, gruppe B. Carlo Ancelotti har allerede kommet i hardt vær i Madrid etter helgens tap mot byrivalen Atlético Madrid. Levde heller ikke opp til forventningene i 2-2-kampen mot nyopprykkede Villareal. Står med 5-1-1 og er allerede fem poeng bak Barcelona på topp. Fikk derimot en flott start i CL med en knusende 6-1-seier over Galatasaray i Tyrkia.

FC København tok ledelsen mot Juventus i Parken sist, men vertene ble fullstendig overkjørt utover i kampen og skal prise seg lykkelig over at de fikk beholde ett poeng. Ble reddet av sisteskansen Wilander som leverte sitt livs kamp. Fikk en dårlig oppladning til dagens kamp med 2-3 tap borte mot Brøndby i helgen. Ligger på nedrykk i Superliga med 2-4-4 totalt.

Tross uroen i Madrid skal ikke Ståle Solbakkens menn ha noe å hente i dagens oppgjør. H

5. Juventus – Galatasaray
Champions League, gruppe B. Juventus kom skjevt ut i åpningskampen mot FC København og måtte nøye seg med 1-1. Kommer fra to ettmålsseirer i serien og ligger på tredjeplass, to poeng bak ledende Roma. Carlos Tevez sliter med en ankelskade og spiller trolig ikke. Spisskollega Mirko Vucinic har også vært ute noen dager, men ser ut til å bli klar.

Galatasaray åpnet med 1-6 for Real Madrid hjemme og har spilt uavgjort i de siste fire seriekampene. Fjorårets seriemester i Tyrkia ligger dermed så langt ned som tiendeplass når seks kamper er spilt. Det er tydelig at tapet av trener Fatih Terim, som ble tyrkisk landslagssjef i august, er merkbart. Hamit Altintop og Eray Iscan er fortsatt ute, mens Wesley Sneijder betegnes som usikker. Didier Drogba blir trolig klar.

Galatasaray sliter i den hjemlige serien og vi tror de har lite å hente i Torino. H

6. Paris SG – Benfica
Champions League, gruppe C. PSG fikk en knallstart på turneringen med 4-1 borte mot Olympiakos. Zlatan og co vant samtlige hjemmekamper i fjorårets gruppespill, og samlet opp gode 14-4 i målforskjell på Parc des Princes i turneringen, men ble til slutt eliminert til på bortemål mot Barcelona i kvartfinalen. Stiller med en solid tropp med kvalitet i alle ledd, men Zlatan og Cavani har kun delvis lykkes med å innfri de enorme forventningene på topp. Er likefult et av Europas beste spisspar. Startet sesongen under par med to poengdelinger i Ligue 1, men viser nå god form med en uavgjort og fire seiere på de fem siste. Poengdelingen kom i toppkampen mot Monaco. Er ubeseiret i ligaen med 5-3-0 og deler ledelsen med Monaco. Må i kveld greie seg uten midtstopperen Silva, mens Alex er usikker. Javier Pastore var heller ikke med i helgen.

Benfica kom også godt fra åpningsrunden med 2-0 hjemme mot Anderlecht. Ikke funnet samme flyt i den hjemlige ligaen med elleve poeng etter seks runder. Kommer fra en meget skuffende 0-0-affære mot bunnlaget Belenenses på hjemmebane og ligger nå på femteplass, allerede fem poeng bak Porto. Holdt Barcelona til 0-0 på Nou Camp i fjorårets i CL, men vertene var da allerede klar for sluttspillet og stilte med et meget svekket lag. Ble til slutt nummer tre i gruppen, men spilte seg frem til finalen i Europa League, hvor de tapte mot Chelsea. Vil nok være fornøyd med å få med seg ett poeng fra Paris og er forventet å legge seg lavt i dagens oppgjør. Ruben Amorim, Silvio og Eduardo Salvio var ute i helgen, men Bruno Cortez og Nicolas Gaitan var tilbake.

Paris SG var sterke på hjemmebane i fjorårets CL, og alt tyder på at de blir meget vanskelig å slå Parc des Princes i år også. Benfica sliter i den hjemlige serien og vi tror de skal få det meget tøft i Paris i kveld. H

7. Anderlecht – Olympiakos
Champions League, gruppe C. Anderlecht kom tidlig under for Benfica i den første runden og tapte fortjent 0-2 på bortebane. Fremstod som puslete i angrep i den kampen. Ligger på fjerdeplass i den belgiske ligaen etter at ni kamper er spilt, men har allerede ni poeng opp til suverene Standard Liege (som må nøye seg med spill i Europa League). Ronald Vargas er fortsatt ute.

Olympiakos vant skuddstatistikken og spilte en sterk førsteomgang mot PSG i åpningskampen, men grekerne var lite treffsikre og tapte til slutt 1-4 på hjemmebane. Har fått en fin start i den greske ligaen, med 5-1-0 og tabelltopp etter at seks kamper er spilt. Bortelaget har hatt mange skader den siste tiden, men Paulo Machado er den eneste som ikke er blitt med til Belgia.

Anderlecht er favoritter, men vi stoler ikke på belgierne og markerer fullt ut. HUB

8. Anzhi – Tottenham
De siste fem kampene er hentet fra andre runde i Europa League.
Anzhi-eier Suleyman Kerimov har satset enorme beløp på å bygge opp et europeisk storlag de siste to sesongene, men i sommer bestemte han seg for å legge satsingen på is. Så godt som alt av stjernespillere er blitt solgt, og denne Anzhi-utgaven kan ikke sammenliknes med det laget vi så i fjor og forfjor. Åpnet med 0-0 borte mot Sheriff Tiraspol. I den hjemlige ligaen er det også blitt mange uavgjorte resultater (0-6-5 og sisteplass på de første 11 kampene).

Tottenham sparte en del stjerner mot Tromsø, men vant likevel lekende lett 3-0. Ligger på delt andreplass i Premier League etter å ha spilt uavgjort mot Chelsea i helgen. Etienne Capoue og Aaron Lennon er ute med skader, mens Younes Kaboul og Danny Rose er usikre.

Tottenham er i utgangspunktet klare favoritter, men siden Villas-Boas antageligvis stiller med en alternativ startellever velger vi å gardere. UB

9. Tromsø – Sheriff Tiraspol
Tromsø fikk det som ventet tøft mot Tottenham i den første runden og tapte 0-3. Tapte så med samme sifre borte mot Sarpsborg, før det ble 2-3 hjemme mot Start i helgen. Står med begge bena i nedrykksgjørma, og tirsdag kom nyheten om at trener Agnar Christensen er blitt sparket.

Sheriff åpnet med 0-0 hjemme mot russiske Anzhi og har opparbeidet seg en fin ledelse i den moldovske ligaen.

Tromsø har ikke annet valg enn å prioritere helgens kamp mot Molde og vil stille med rotere i startoppstillingen. Vanskelig kamp å bedømme og vi dekker fullt ut. HUB

10. Swansea- St. Gallen
Swansea fikk en drømmestart på turneringen med 3-0 borte mot Valencia. Swansea stilte et tilnærmet toppet lag i det oppgjøret, og fikk hjelp av en tidlig utvisning hos spanjolene. Fulgte opp med 2-0 borte mot Crystal Palace, men har tapt de to siste kampene (Birmingham i ligacupen, der de stilte reservepreget - og mot Arsenal i ligaen). Ligger på 13. plass i Premier League, men har møtt flere av topplagene så langt.

Pablo Hernandez og Alan Tate er ute, mens Angel Rangel og Ashley Williams er usikre.

St. Gallen åpnet med 2-0 hjemme mot Kuban Krasnodar og har gjort det sterkt i den sveitsiske ligaen i høst. Er ubeseiret på de siste seks kampene og slo Grashopper 1-0 på bortebane i helgen.

Selv om Swansea stiller alternativt bør det ende med hjemmeseier. H

11. Wigan – Maribor
Wigan fikk en brukbar start i Europa League med 0-0 borte mot Zulte. Får det imidlertid ikke til å stemme i Championship etter nedrykket. Etter ni runder ligger laget på en skuffende 13. plass. Fikk grisebank av Manchester City (0-5) i ligacupen forrige midtuke.

Maribor tapte hele 2-5 hjemme for Rubin Kazan i det første oppgjøret. Åpnet strålende i den hjemlige ligaen (full pott på de første seks), men har falt ned til andreplass etter kun ett poeng på de siste tre kampene.

Holder hjemmelaget som favoritter, men vi utelukker ikke at Maribor kan knipe poeng. HU

12. Elfsborg – Standard Liege
Elfsborg åpnet med 0-4 borte mot Salzburg og har slitt i Allsvenskan de siste to ukene. På tre kamper er det kun blitt to poeng. Forrige sesongs serievinner ligger dermed på en skuffende sjetteplass når fire runder gjenstår. Opp til ledende Malmö skiller det hele 15 poeng.

Liege tapte overraskende 1-2 hjemme for Esbjerg i åpningskampen. Tidligere Rosenborg-spiss Mushaga Bakenga ble den store helten for danskene med sitt overtidsmål. I serien går det imidlertid strålende for Liege, som har full pott etter ni runder.

Elfsborg virker å være helt ute av form, men vi stoler ikke på belgierne etter hjemmetapet mot Esbjerg. HB

96-rekker
1. Shaktar Donetsk – Manchester United UB

2. Bayer Leverkusen – Real Sociedad H

3. Manchester City – Bayern München HUB

4. Real Madrid – København H

5. Juventus – Galatasaray H

6. Paris SG – Benfica H

7. Anderlecht – Olympiakos HB

8. Anzhi – Tottenham B

9. Tromsø – Sheriff Tiraspol HB

10. Swansea- St. Gallen H

11. Wigan – Maribor HU

12. Elfsborg – Standard Liege HB

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

432-rekker
1. Shaktar Donetsk – Manchester United UB

2. Bayer Leverkusen – Real Sociedad H

3. Manchester City – Bayern München HUB

4. Real Madrid – København H

5. Juventus – Galatasaray H

6. Paris SG – Benfica H

7. Anderlecht – Olympiakos HUB

8. Anzhi – Tottenham UB

9. Tromsø – Sheriff Tiraspol HUB

10. Swansea- St. Gallen H

11. Wigan – Maribor HU

12. Elfsborg – Standard Liege HB

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

Kommentarer til denne saken