Gå til sidens hovedinnhold

- United takket nei til superspiss

Økonomien setter en stopper for drømmeovergangen.

Torsdag ble det klart at meksikanske Javier Hernandez etter all sannsynlighet blir Manchester United-spiller til sommeren. De regjerende Premier League-mesteren skal imidlertid ha fått tilbud om hente langt større fisk til Old Trafford i det siste, skriver The Guardian.

350–400 millioner
Avisen hevder nemlig at United skal ha fått tilbud om å løse David Villa fra sin kontrakt med Valencia, og at spanjolene skal ha krevd rundt 350–400 millioner kroner for at en slik avtale skulle gå i orden. Engelskmennene skal imidlertid ha takket nei på grunn av prisen.

Fansen har lenge vært bekymret for Manchester Uniteds økonomi, og nyheten om at de skal ha sagt nei til brennhete Villa gjør ikke situasjonen bedre. Det er nemlig eier Malcolm Glazers private gjeld som skal være grunnen til at klubben måtte takke nei til Villa.

Det er ingen hemmelighet at United-manager Sir Alex Ferguson lenge har vært en beundrer av den spanske superspissen, og 28-åringen har ved flere anledninger blitt linket til Old Trafford.

Skotten er likevel ikke villig til å betale overpris for en spiller på 28 år. United har de siste årene hatt en grunnregel om å ikke bruke store penger på spillere over 26 år.

Det er likevel ingen grunn til å bekymre seg altfor mye i United. Fra før har klubben spisser som Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Michael Owen, Mame Biram Diouf, Federico Macheda, Danny Welbeck, og nyervervelsen Hernandez i stallen.

Snakket med Torres
Villa skal være tilgjengelig fordi også Valencia sliter med økonomiske problemer.

Seriøse The Guardian skriver videre at Villa også har vært i kontakt med sin landsmann Fernando Torres, om mulighetene for en overgang til Liverpool, men heller ikke Anfield-klubben har penger til å gjennomføre en slik overgang med det aller første. Derfor skal United ha vært 28-åringens førstevalg.

David Villa startet karrieren i Sporting Gijon, før han gikk videre til Real Zaragoza. I 2005 ble han plukket opp av Valencia og har så langt gjort 105 mål på 159 kamper for klubben.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken