Gå til sidens hovedinnhold

- United var aldri et alternativ

Schalkes superkeeper etter kampen mot United.

HTML EMBED

SCHALKE 04 -
MANCHESTER UNITED 0-2:

Schalke-keeper Manuel Neuer hadde stått en kjempekamp.

Den tyske burvokteren var i det umulige hjørnet i de første 67 minuttene av semifinaleoppgjøret mellom tyskerne og Manchester United i Mesterligaen.

Men det hjelper sjelden å være en stakkars mann mot overmakten og 23 minutter før full tid måtte landslagskeeperen kapitulere. En walisisk veteran ble hans banemann.

Ryan Giggs ble spilt flott igjennom med Neuer og satte ballen under Schalkes sisteskanse. Og like etter sendte Wayne Rooney United langt på vei mot finalen da han økte til 2-0.

To magiske minutter var nok for Sir Alex Fergusons menn i Gelsenkirchen. Returen på Old Trafford 4. mai kan fort bli en formalitet.

- Beste jeg har sett
Etter kampen var det likevel en Schalke-spiller som høstet det meste som var å oppdrive av lovord.

- Neuer spilte godt og er en veldig god keeper. han kommer vel til å ende opp i Bayern München neste sesong, så det kommer til å få en bra keeper, sier Edwin van der Sar til Viasat Fotball.

Neuer havner i alle fall ikke i Manchester på permanent basis. Keeperen har gjort det klart at han ikke kommer til å fornye kontrakten i Schalke, og avisene har spekulert i om det blir Bayern eller kanskje United - som jo trenger en erstatter siden Edwin van der Sar legger opp etter sesongen.

Men United blier det ikke.

- Manchester United har aldri vært et alternativ for meg, sa Neuer selv etter kampen.

Dermed ser det ut som om avisene får rett. Bayern München blir neste stopp for Neuer.

- Men nå konsentrerer jeg meg kun om meg selv og laget. Ingenting annet er viktig nå, sa Neuer.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var så absolutt enig med sin nederlandske keeper i vurderingen av Neuers prestasjon.

- Han var helt fantastisk. Jeg tror dette er den beste prestasjonene jeg har sett av en keeper mot Manchester United noen gang, sier skotten.

Ringreven var naturligvis også storfornøyd med måten hans menn sikret seieren i Tyskland tirsdag kveld.

- Jeg er veldig glad for dette resultatet. Vi spilte bra og hadde troen på oss selv, forteller United-manageren.

Blekkspruten Neuer
Og det var absolutt fortjent at de røde fra England skulle stikke av med seieren.

I løpet av de første 45 handlet nemlig det aller meste om gjestene. Schalke-forsvaret hang så til de grader ikke sammen i den første omgangen, og United skapte en rekke sjanser.

Christoph Metzelder hadde på ingen måte noen god omgang ute på Veltins-Arena, men takket være Neuer i buret, slapp stopperen og lagkameratene lenge billig unna.

Den tyske landslagskeeperen vartet opp med den ene gode redningen etter den andre. Ji-Sung Park måtte gi tapt, Javier Hernandez måtte gi tapt og til og med Ryan Giggs måtte gi tapt.

Etter 15 minutters spill fikk Javier Hernandez den største sjansen til da i omgangen. Meksikaneren lurte offsidefella og kom alene igjennom med Neuer i litt skrå posisjon, etter pasning fra Park.

Se intervju med Ferguson her:

HTML EMBED

Schalke-keeperen kom imidlertid fint ut og stoppet avslutningen med en beinparade. Redningen samme mann vartet opp med et snaut kvarter senere, var også av det mildt sagt solide slaget.

Et innlegg fra venstre havnet hos Ryan Giggs på bakre stolpe. Waliseren fikk stå umarkert og heade mot mål, men en lynrask høyrehånd fra Neuer hindret utrolig nok at United tok ledelsen.

Alt i alt ble Neuer og Schalke bombardert av gjestene fra Manchester i løpet av de første 45 minuttene, men da dommeren blåste av for pause, sto det fortsatt 0-0 i Gelsenkirchen.

Giggs og Rooney
Etter å ha blitt så til de grader rundspilt i første omgang, kom vertene gradvis mer med i kampen i løpet av andre omgang.

Da José Manuel Jurado fikk en alle tiders mulighet til å sjokkere United etter 54 minutter, var dette faktisk den første sjansen til Schalke i kampen som var verdt å nevne.

Et innlegg fra høyre havnet ute hos den spanske midtbanemannen, men volleyskuddet fra rundt 13 meters hold var ikke helt vellykket og gikk langt utenfor.

I stedet skulle det altså bli Uniteds kveld i Gelsenkirchen. Det sørget Ryan Giggs og Wayne Rooney for i løpet av noen få minutter.

I det 67. minutt ble Giggs spilt flott fri av nettopp Rooney. Schalke-forsvaret hang så absolutt ikke med i svingene og waliseren kunne greit trille inn 1-0 under Neuer.

Og like etter var det duket for Rooney. Denne gangen var det Rooney som ble spilt fir, av Javier Hernandez, før han iskaldt bredsidet ballen i nærmeste hjørne.

Game over, Schalke! I hvert fall for denne kvelden.

Kommentarer til denne saken