Gå til sidens hovedinnhold

Unnslipper mafiabossen igjen?

Tre ganger på to år har John Gotti jr. slippet unna fengselsdom.

Mafiabossen John Gotti jr. hevder han er ferdig med livet som kriminell. Men amerikanske påtalemyndigheter er ikke enig. Nå er han igjen anklaget for drap og narkoforbrytelser.

Nå er 44-åringen tiltalt for å være involvert i tre drap og kokainsmugling, melder Associated Press.

Ifølge tiltalen har Gotti jr. ledet den beryktede Gambino-familien i Florida, New York, New Jersey og Pennsylvania siden 1983. Familien skal stå bak forbrytelser fra drap, kidnappinger og utpressing av vitner, til hvitvasking, kokaintrafikk og annen illegal virksomhet.

Faren beordret drap
Juniors beryktede far, John J. Gotti, ble dømt for å ha beordret drapet på Gambino-partneren Louis DiBono i

I en parkeringshus ved World Trade Center på Manhattan i 1990. Faren døde av kreft i fengsel i 2002. Nå blir sønnen anklaget for å ha vært delaktig i det samme drapet, uten at hans rolle blir nærmere beskrevet.

FBI mener også at Gotti junior fikk to menn drept i 1988 og 1991, i tillegg til at han skal ha smuglet fem kilo kokain.

Unnslapp tre rettssaker
Det er myndighetene i Florida som denne gang forsøker å få mafiabossen bak murene. I løpet av de siste to årene har påtalemyndigheten i New York tre ganger mislykkes i det samme.

- Dette viser at uansett om du bryter loven i dag, i morgen, eller for 20 år siden, så vil FBI og andre håndhevere av loven forfølge saken til sine logiske konklusjonen, sier FBIs spesialagent Steven E. Ibison ved Florida-kontoret.

Første drapstiltale
Advokaten til Gotti, Charles Carnesi, avviser anklagene og sier politiet og FBI driver en heksejakt på Gotti fordi de er misfornøyd med at han unnslapp New York-tiltalene.

Den offentlige anklageren, Elie Honig, påpeker at Gotti aldri tidligere er tiltalt for drap: - Nå er han tiltalt for tre, legger hun til.

Gotti ble arrestert tirsdag og ble nektet å slippe fri mot kausjon. Agenter vil transportere ham til Florida i påvente av en rettssak. 44-åringen risikerer livstidsstraff om han blir funnet skyldig.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken