Gå til sidens hovedinnhold

USA avviser dødstall

En amerikansk kolonne i Irak kom ut for et bakholdsangrep torsdag, men USA avviser at noen er drept.

Flere forbrente soldater skal ha blitt brakt ut av et kjøretøy som tok fyr, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Den arabiske tv-stasjonen Al-Arabiya melder at åtte amerikanere drept i angrepet. I så fall dreier det seg om det største enkeltapet av amerikanske liv i Irak etter at krigen ble erklært over i mai av president George W. Bush.

USA ville først ikke bekrefte angrepet, men hevder nå at kun to soldater ble skadd.

Dramatiske bilder

Angrepet fant sted på en motorvei nær byen Khaldiyah vest for Bagdad. TV-bildene viser en lastebil i brann og et helikopter som sirkler over veien.

- En bombe eksploderte under en troppetransport. Det begynte å brenne. Resten av kolonnen prøvde å fortsette og ble truffet av rakett-drevne granater 500 meter unna, sier øyenvitnet Mahmud Ali, en innbygger i Khaldiyah.

En kameramann fra Reuters som er på stedet, sier til to kjøretøy er satt i brann og at amerikanske styrker har sperret av området.

Sunni-triangel

Motorveien der kolonnen ble angrepet, er hovedfartsåren mellom Khaldiya og Habbaniya i det såkalte "sunni-triangelet" vest for hovedstaden, og her er motstanden mot okkupantene særlig sterk.

Senest onsdag oppfordret en stemme som angivelig tilhører Saddam Hussein til nye angrep på amerikanerne. Opptaket ble sendt på den arabiske TV-stasjonen Al-Arabiya, og var en oppfordring til "hellig krig med alle midler mot de toskete inntrengerne".

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre