Gå til sidens hovedinnhold

USA fornøyd med Norge

Condoleezza Rice sa i møtet med Jonas Gahr Støre at USA er fornøyd med det norske bidraget i Afghanistan.

George W. Bush har tidligere kommet med kritikk mot Norges begrensninger på styrkene i Kabul, og kalte det absurd. Under et møte mellom utenriksministrene Condoleezza Rice og Jonas Gahr Støre kom det imidlertid frem at USA er fornøyd med det norske bidraget.

Støre understreket at det ikke er noen begrensninger på bruken av de norske soldatene, men at det er helt klart at de skal være stasjonert i Kabul. Dette er også på linje med den redegjørelsen Støre ga i Stortinget. Norske styrker kan rykke på akutte hjelpeoppdgrag hvor som helst i Afghanistan, men regjeringen skal godkjenne en eventuell omplassering av styrken.

- Da sier amerikanerne «fint, da er det ute av verden, og roser Norges innsats», rapporterer TV 2s korrespondent Gerhard Helskog fra Washington.

Helskog sier at det er en langt hjerteligere tone mellom Norge og USA nå enn tidligere.

Rice og Støre brukte også mye tid på å diskutere Russland. Begge parter er svært bekymret over demokratiutviklingen i landet, og også over den russiske retorikken som er blitt brukt de siste ukene.

Dette var noe Støre selv ikke nevnte overfor pressen, men ifølge amerikanske kilder på møtet så er det en klar uro for utviklingen i Russland på begge sider av bordet under tirsdagens møte

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis