Gå til sidens hovedinnhold

USA: - IS' leder i Libya drept

Lederen for Den islamske staten (IS) i Libya er drept i et luftangrep gjennomført av to amerikanske jagerfly, ifølge Pentagon.

Abu Nabil, også kjent som Wissam Najm Abd Zayd al-Zubaydi, var ekstremistgruppens øverste leder i Libya. Han kan også ha vært den som uttaler seg i en grusom video som viser likvideringen av koptiske kristne, sier talsmann Peter Cook i det amerikanske forsvarsdepartementet, som også er kjent under navnet Pentagon etter den femkantede bygningen som huser departementet.

– Nabils død vil redusere ISILs mulighet til å nå sine mål i Libya, inkludert rekruttering av nye medlemmer, opprettelse av baser i Libya og planlegging av angrep mot USA, sier Cook, som bruker en av de alternative betegnelsene på IS.

– Selv om dette ikke er det første angrepet mot terrorister i Libya, er det første gang USA slår til mot en ISIL-leder i landet, og dette viser tydelig at vi vil gå etter deres ledere uansett hvor de er, sier Cook. USA har den siste tiden utført flere angrep mot lederskikkelser i IS. For to dager siden opplyste Pentagon at de er «rimelig sikre» på at Mohammed Emwazi, kjent under tilnavnet «Jihadi John» var drept i et droneangrep.

Cook sier angrepet på Abu Nabil var godkjent og satt i gang før terrorangrepet i Paris fredag. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping