Gå til sidens hovedinnhold

USA skal møte Sheiken

USAs ambassadør i Kenya, Michael E. Ranneberger, vil møte den somaliske islamske rettsunionens leder Sheik Sharif Sheik Ahmed.

Ahmed befinner seg i Nairobi i Kenya.

Det sier talskvinne for den amerikanske ambassaden, Jennifer Barenz

- Det er riktig. Sheik Sharif er en moderat leder, og USA ønsker at han skal jobbe for å skape fred i landet og støtte en nasjonal samlingsregjering i Somalia. Møtet skal være denne uken, muligens onsdag, sier Barenz til Al-Arabiya.

I Kenya
For en uke siden bekreftet Jemens utenriksminister Dr. Abu Bakr Al-Qirbi overfor Nettavisen at Sheik Sharif Sheik Ahmed oppholder seg i Kenya, og at USA har påbegynt forhandlinger med moderate islamister i rettsunionen.

Etter en måned i Somalia startet etiopiske styrker tirsdag tilbaketrekkingen fra hovedstaden Mogadishu. En freds- og stabiliseringsstyrke skal være på plass i Somalia i slutten av januar for å støtte overgangsregjeringen i gjennomføringen av et nytt politisk program.

AU-soldater
Den afrikanske unionen skal sende 7.600 soldater til Somalia. Styrken skal bestå av soldater fra Uganda, Mozambique, Nigeria, Sør-Afrika, Malawi og Senegal. Ingen av nabolandene til Somalia skal være med.

- Jeg kan si at Ibrahim Ado, som er ansvarlig for utenriksforhold i rettsunionen, møtte en delegasjon fra USA i Jemen. USA mener at overgangsregjeringen bør ha samtaler med moderate islamister og med Sheik Sharif Shiek Ahmaed, sa Abu Bakr til Nettavisen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn