Gå til sidens hovedinnhold

USA vil straffe Mugabe

Foreslår sanksjoner i FN-utkast.

Et utkast til en FN-sanksjonsresolusjon, forfattet av USA-amerikanske myndigheter, ber om at FNs Sikkerhetsråd innfører et våpenhandelsforbud mot Zimbabwe samt at all aktiva til spesifikke individer og selskaper fryses.

Les også:Kidnappet etter Mugabe-avsløringer

Reiseforbud
Reuters har fått tilgang på utkastet som også foreslår at Sikkerhetsrådet ikke skal anerkjenne valget samt fryse alle aktiva til og nedlegge reiseforbud mot alle som hjalp regjeringen «å undergrave den demokratiske prosessen», eller støttet politisk motivert vold.

Listen over krav fra autoritetspersoner er lang. Sist ute er Kenyas statsminister Raila Odinga som oppfordrer Den afrikanske union (AU) til å utvise Zimbabwes omstridte president Robert Mugabe fra den politiske blokken inntil han tillater åpne og rettferdige valg.

AUs store test
Zimbabwes opposisjonsparti Movement for Democratic Change (MDC) sier i en offisiell uttalelse mandag at landet er i en konstitusjonell krise.

Den betente politiske situasjonen i Zimbabwe tar all oppmerksomheten på AUs toppmøte i Egypt. Det er knyttet stor spenning til hvordan blokken vil håndtere krisen i Zimbabwe, og at dette vil blottstille dens påvirkningsmuligheter.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken