Gå til sidens hovedinnhold

USAs blodigste dag i Irak

31 soldater er døde etter at et amerikansk transporthelikopter styrtet i Irak onsdag og bidro til at dette ble den dagen med flest tapte amerikanske liv siden krigen i Irak startet. - Nedslående, sier Bush.

Det melder CNN.

Årsaken til styrten er ikke kjent. Helikopteret styrtet ved Ar Rutbah klokken 01.20 natt til onsdag lokal tid (23.20 norsk tid).

Tidligere på dagen meldte amerikansk militære i Irak at et helikopter som tilhørte US Marines hadde styrtet og at en redningsaksjon var satt i gang for å eventuelt finne overlevende.

Siden invasjonen av Irak i 2003 har helikopterulykker kostet flere titalls amerikanske soldater livet. I november 2003 omkom 16 soldater da et Chinook-helikopter ble skutt ned av opprørere. Senere samme måned ble17 soldater drept da to Black Hawk-helikoptere styrtet ved Mosul i Nord-Irak.

Onsdag ble den dødligste dagen for de amerikanske styrkene siden krigen i Irak startet, ifølge CNN. I tillegg til de 31 omkomne marinesoldatene i helikopterstyrten, falt fire andre i kamp i Al-Anbar-provinsen, mens en amerikansk soldat døde da opprørere angrep en stridsenhet nord for Bagdad.

USAs president George W. Bush uttalte på en pressekonferanse i Washington onsdag at det ikke vil være oppløftende for amerikanerne å modta disse nyhetene.

- Historien fra i dag vil være svært nedslående for det amerikanske folk. Det forstår jeg. Vi verdsetter liv. Og vi gråter og sørger når soldater mister livet, sa han.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken