Gå til sidens hovedinnhold

Usikkert på USA-børser

Nervøse investorer sendte aksjene både opp og ned mandag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De amerikanske investorene er veldig nervøse for tiden. Spesielt problemene i bolig- og kredittmarkedet har ikke sluppet taket, og mange spekulerer i om den amerikanske sentralbanken vil sette renten ned på neste rentemøte. De toneangivende indeksene var veldig volatile og ble sendt både opp og ned.

NA24 - din næringslivsavis

Sentralbanken bestemte seg for å pøse inn ytterligere 3,5 milliarder dollar i banksystemet kort tid etter åpning. Dermed har nesten 120 milliarder dollar blitt injisert siden forrige uke.

- Det er mye usikkerhet der ute. Spørsmålet er om sentralbanken gjorde nok til å tilfredsstille markedet, og Wall Street vil være utålmodige til sentralbanken kutter foliorenten, sier en sjefmarkedsøkonom, ifølge AP.

Igjennom mye av mandagen var den rødeste tråden at investorer søkte seg sikkerhet ved å plassere pengene sine i statsobligasjoner. De siste månedene har markedsrentene steget kraftig. Renten på tiårige statsobligasjoner falt til 4,62 poeng fra 4,68 prosent fredag kveld. Derimot ble det gjort stort innhogg i de kortere variantene som den 3-årige. Denne har ikke falt så kraftig som siden børskræsjet i 1987.

- Harde innkjøp i spesielt den veldig korte statsobligasjonen med renter på under to prosent reflekterer frykt, sier en analytiker, ifølge Marketwatch.

Boliglånstilbyderen Thornburg vil rapportere om et tap i tredje kvartal på rundt 930 millioner dollar, selskapet raste med rundt ti prosent på nyheten.

- Likviditeten flyter ikke enda til de delene av kredittmarkedet som trenger likviditet mest, som mot boliglånsmarkedet og det kommersielle verdipapirmarkedet. Markedsrentene har falt nok i dag til å indikere at den psykotiske atmosfæren som har grepet finansmarkedene den siste tiden fortsatt er til stede, sier en analytiker, ifølge Marketwatch.

Oljeprisen falt kraftig på råvarebørsen i USA etter at værprognosene indikerer at orkanen Dean antakelig vil bomme på de største oljeproduserende regionene i Mexico-golfen.

WTI-oljen handles for 71,12 dollar, som er en nedgang på 1,2 prosent, på råvarebørsen i New York.

Dagens nøkkeltall:
Dow +0,32% til 13.121,35

Nasdaq +0,14% til 2.508,59

S&P 500 -0,03% til 1.445,55

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud