Gå til sidens hovedinnhold

- Uskyldige rammes av gjengkrigen

TV 2 møtte to Young Guns-medlemmer i et garasjeanlegg i Oslo.

I et garasjeanlegg på Oslo østkant møter TV 2 Young Guns-medlemmer. De ønsker å advare mot utviklingen i gjengmiljøet i hovedstaden. Julaften ble broren til den ene av de to knivstukket. I Oslo sentrum.

- Julaften var broren min sammen med to små barn og skulle kjøpe godteri til dem. Han kommer ut av butikken, og så ble han angrepet av ti mann. Han ble knivstukket fem ganger mens barna så på, sier han til TV 2.

-Uskyldig offer
Han forteller at det var noen fra B-gjengen som knivstakk broren hans, og hevder broren ble et uskyldig offer for gjengkrigen.

- Broren min har ikke noe med dette å gjøre. Han er i fast arbeid, og har aldri blandet seg med det her, sier han til TV 2.

I løpet av åtte dager skal medlemmene av gjengene i Oslo ha vært blandet inn i tre voldsepisoder. Young Guns-medlemmene TV 2 har snakket med mener politiet ikke gjøre jobben sin. De forteller at rekrutteringen av nye gjengmedlemmer fortsetter.

- Politiet gjør ikke jobben sin. Hvor blir det av de millionene de får? De står i parkeringshuset mitt fordi jeg kjører uten førerkort. Det er det de har holdt på med, det er bare piss. De bør heller jobbe med forebyggende, i stedet for å bruke de millionene de får på tull, sier han.

Politiet storaksjon mot gjengene i Oslo og Østlandet har gitt resultater.

- Vi har pågrepet i overkant av 500 personer. Det er i overkant av 60 skytevåpen som er tatt ut av det offentlige rom. Det er 45 personer som har vært eller er i varetekt, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Må leve med gjengbråket
Til tross for den massive satsingen, fortsetter gjengbråket i Oslo.

- Jeg tror dette er så dypt forankret at et prosjekt aldri vil kunne løse bandeproblematikken i Oslo, sier Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Stensrud.

Politiet ønsker derfor en permanent løsning hvor de jobber mot gjengene over tid.

- Det har vært en massiv innsats mot gjengene over tid, og ut fra de forholdene som har blitt avdekket, er det kanskje ikke like gjevt å bli gjengmedlem.

Men han tror ikke gjengene vil forsvinne.

- Jeg tror vi må leve med dette i lang tid fremover.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter