Kjetil Jansrud viste klasse under fartsåpningen i alpintsirkuset sist helg og vant både utfor og super G i Lake Louis. Fredag tok han en ny utforseier.

Beaver Creek, bakken der Aksel Lund Svindal falt og skadet seg i 2007, sto på programmet. Og Jansrud måtte tåle å være blant favorittene. Det stemplet levde nordmannen opp til og leverte igjen kanonkjøring i utforløypa.

I mål var han over halvsekundet raskere enn daværende leder Steven Nyland fra USA. Bak kom en rekke kanoner, men én etter én måtte de gi tapt for nordmannens fantastiske tid og dermed ble det en ny seier på Jansrud.

VM-bakken
Jansrud fikk tiden 1.40,17. Beat Feuz fra Sveits ble nummer to, mens Steven Nyman fra USA ble nummer tre.

I 2015 er det VM i nettopp Beaver Creek og dermed ser det meget lyst ut med tanke på det mesterskapet, også, sett med norske øyne.

- Dette er bra oppvarming til hva som skjer om to måneder i Beaver Creek, sa NRKs alpintekspert Marius Arensen under fredagens sending på kanalen.

Jansrud har også festet et grep om verdenscupen denne sesongen. Han står nå med 100 poeng og leder cupen sammenlagt.

Alpint-nestor Kjetil André Aamodt sa til Nettavisen tidligere denne uken at Jansrud er én av tre som har en sjans til å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Han mener også slalåmkjører Henrik Kristoffersen kan vinne.

- Det er egentlig bare tre mann som kan vinne sammenlagt, sånn jeg ser det. To av dem er norske. Det er Marcel Hirscher, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen som kan vinne, sa den tidligere OL- og VM-mesteren.

God på trening
Jansrud og de andre fartsfantomene har hele uken testet bakken i Beaver Creek og tirsdag var nordmannen best av alle tirsdag.

Onsdag ble han nummer fem. Overfor NTB fortalte nordmannen at han brukte treningen til å eksperimenter og kanskje var det nøkkelen til seieren?

- Jeg testet ut traseen, for å se hva som kan være mulig her. Jeg prøvde å pushe litt på forskjellige steder i løypa. Noen ganger var det vellykket, og andre ganger heller mislykket, forklarte Jansrud til NTB onsdag.

Jansrud har tidligere slitt med ryggproblemer og fortalte til NTB tidligere i uken at han fortsatt får daglige behandlinger av ryggen under reisene, men at kroppen nå føles meget bra. Det viser også kjøringen til 28-åringen.

- Ryggen har ikke plaget meg, men jeg får daglige behandlinger. Jeg føler at den er under kontroll. Det som er så fint, er at jeg ikke har vært plaget med skader i sesongoppkjøringen eller nå etter at vi har startet opp, sa Jansrud.

OL-mester
Kjetil Jansrud fikk sitt definitive gjennombrudd som alpinist i 2010 da han kjørte inn til to andreplasser og en tredjeplass i storslalåm i verdenscupen.

Etter hvert begynte han også å hevde seg i utfor og super G. den aller første verdenscupseieren kom 4. mars, 2012 da han vant super G-rennet i Kvitfjell.

Før 29-åringen vant i Lake Louis sist helg, var Kvitfjell faktisk den eneste bakken der Jansrud tidligere hadde vunnet sine verdenscuptriumfer.

I tillegg til gode resultater i verdenscupen de siste årene vant Jansrud også OL-gull under Sotsji-lekene i år. Også der gikk han til topps i super G.

Han bel nummer tre i utfor under samme mesterskap og hadde fra tidligere en sølvmedalje fra storslalåmrennet under OL i Vancouver i 2010.