Gå til sidens hovedinnhold

- Uteligger på loftet mitt

John Cato Johansen ble rimelig overrasket da han kom opp på loftet. Se bildene.

- Jeg ble ganske paff da jeg så at det var noen som bodde der, sier Johansen til Nettavisen.

Han bor i en bygård i Welhavens gate i Oslo, og det var i forrige uke at han oppdaget at loftet ble brukt til mer enn bare lagring.

- Loftet skal pusses opp og jeg skulle opp dit for å se om alt var klart til at arbeiderne skulle komme. Det var da jeg så at det var lys i en av bodene, forteller Johansen.

Les også:Ap-topp advarer Hanssen

- Innredet bod

Loftsboden bar tydelig preg av at noen bodde der. Men uteliggeren selv var ikke til stede da Johansen oppdaget «bostedet»

- Den var innredet med noen gardiner og laken som var brukt som vegger så de kunne ha det som et lite rom. Det var sengeplass til en der. Vedkommende hadde ligget på et reinsdyrskinn, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Johansen fant dessuten en avis som var to dager gammel, noe som bekreftet at personen nylig hadde vært der.

- Dessuten lå det masse sprøytespisser og diverse andre ting der. Det var en lampe der og bøker, det var som en liten stue, sier han til Nettavisen.

Etter oppdagelsen tok Johansen kontakt med sameiet i bygården, og arbeidet på loftet ble fremskyndet. Dermed har uteliggeren måttet finne seg et annet «hjem».

- Det er en barnehage som ligger i første etasje i bygården, og da er det ikke noe særlig at sprøytespisser ligger strødd omkring, sier Johansen.

Han tror uteliggeren kan ha kommet seg inn ved hjelp av en systemnøkkel til oppgangen i bygården.

- Bør ordne opp

Nettavisen setter denne uken fokus på fattigdom i Norge. Mandag kunne du lese om 27 år gamle Eric som sover i et parkeringshus om natta, og om 30 år gamle Tommy som er bostedsløs og i sommer bodde ute under en lagerbygning.

Mer enn en halv million personer kan regnes som fattige i Norge etter EUs fattigdomsgrense.

Johansen synes det er trist at noen har det så ille at de må ta seg inn i en bygård og bo ulovlig på et kaldt loft.

- Jeg synes det er for jævlig at uteliggere ikke har noe sted å gjøre av seg. Noe må de jo gjøre, de kan jo ikke ligge ute for da tar kulda livet av dem, sier han, og fortsetter:

- Det er litt for ille når den norske stat bruker så mye penger til bistand i utlandet. De kunne heller ordnet opp en del her først, sier Johansen.

Han tror uteliggeren som bodde på loftet nå har flyttet til en annen bygård i Oslo.

- Like ved her er det to hospits, så man har jo alltids et sted å gjøre av seg. Men de trekker nok andre steder for å kunne gjøre det de gjør. Det er nok en annen bygård som har det samme problemet nå, sier han.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album