MOT – GAZA PEACE 55 (7-6 e.str.k.):

EKEBERGSLETTA (Nettavisen): Han var godt synlig, Davy Wathne, da han dømte onsdagens svært underholdende og kjendisspekkede showkamp i forbindelse med Norway Cup.

Ikke bare gikk han kledd i en selvlysende grønnfarge, han blåste også for feilaktig innkast et halvt dusin ganger og han ga TV 2-kollega Mini Jakobsen rødt kort.

- Helt krise
Verst av alt var nok likevel da han blåste av for pause idet Minis lag hadde rundet keeper Carsten Skjelbreid og skulle utligne til 2-2.

- Ja, vi var jo overlegne. De bare kontret inn noen mål. Uten dommeren hadde vi vunnet 10-5. Det var helt krise, utbrøt Kjetil André Aamodt etterpå.

Alpinlegenden viste stopperspill av klasse for MOT, som havnet under 0-2 etter mål av Atle Pettersen (X-faktor) og Iver Horrem før Mini Jakobsen reduserte til 1-2.

- I første omgang blåste han jo av da vi skulle score mål. Han er ikke så glad i Mini, så du merket at han dømte mot Mini hele tiden, sier Aamodt.

Og smiler.

- Hadde gravd meg ned
Dette var tross alt en showkamp, og Wathnes dommerinnsats bar nok preg av at han ønsket å bidra til den gode underholdningen som kjendisene vartet opp med – og som Harald Bredeli og Ivar Hoff bygde herlig oppunder med sine humoristiske kommentarer over høyttaleranlegget.

Noen tok det likevel litt alvorlig. Som Aamodt, for eksempel. Han var tydelig innstilt på seier.

- Hadde vi tapt, hadde du ikke sett meg. Da hadde jeg løpt og gravd meg ned - det hadde vært krise, sier Aamodt til Nettavisen.

- Når jeg er med i en konkurranse, gir jeg alt. Sånn er jeg bare. I dag var jeg faktisk litt avslappet i forhold til hva jeg pleier å være. Men på slutten ble jeg irritert da vi ledet 4-3 og så ble det 4-5. Det var godt vi fikk inn den siste og vant på straffer.

Komikeren Nils Ingar Aadne sendte Gaza Peace opp i 3-1-ledelse tidlig i andre omgang, men Morten Ramm og Andreas Ygre Wiig skapte balanse i regnskapet. Ramm rakk faktisk også å gi MOT ledelsen for første gang, for Atle Pettersen viste fram sin X-faktor som fotballspiller da han skrudde ballen elegant i krysset – til 4-4 – bak en sjanseløs Jan Kvalheim.

- Den beste tiden
Mathias Spielder Bugge scoret 5-4-målet for Gaza, men Kjetil Jansrud utnyttet godt forarbeid fra Mats Zuccarello Aasen og utlignet til 5-5.

Dermed ble det altså avgjort på straffespark – og der var MOT best. Kjetil André Aamodt og Andreas Ygre Wiig scoret for de hvitkledde, mens Atle Pettersen var den eneste som lyktes for det blå laget.

- Det er jo så gøy med Norway Cup. Jeg husker den tiden jeg vokste opp på Lambertseter og spilte på Nordstrand. Det var jo den beste tiden i livet, det. Det var gøy å være her og spille litt, konstaterer Aamodt.

- Det så ut som du har spilt fotball før ...

- Jeg spilte fram til jeg var 16, på Nordstrand. Det er 25 år siden. Jeg merker at jeg er litt rusten i forhold til å spille på stor bane. Men vi har jo «hæppet» litt på landslaget tidligere. Fotball var en stor lidenskap da jeg var liten.

Har spilt finale
Også Mats Zuccarello Aasen storkoste seg på Ekebergsletta. Han har spilt Norway Cup tidligere – som faste lesere av Nettavisen kanskje har fått med seg.

Zuccarello kom til finalen som elleveåring med Vålerenga i 1999. Mathare United fra Kenya vant 2-1, men Zuccarello ble etterpå utpekt som Vålerengas beste i en artikkel i Dagbladet.

- Det var moro å få være med i dag, men jeg merker at det var lenge siden jeg har spilt, sier Zuccarello Aasen til Nettavisen.

- Vi hadde store forventninger til deg ...

- Det hadde jeg selv også, men det sviktet ganske greit, det.

- Du bommet også på straffespark. Det svei kanskje litt for en som er straffeekspert på hockeybanen?

- Jeg er bortskjemt med å score mye på straffer. Jeg må bomme en gang i blant også. Da er det greit å gjøre det off-season, smiler New York Rangers-stjernen.

HTML EMBED