Gå til sidens hovedinnhold

Utkant-Norge er mest redde

Nordmenn i innlandet og Nord-Norge er mer redde for terror enn ellers i landet. Det viser TV 2 Nettavisens ferske undersøkelse.

På landsbasis er fire av ti er mer redd for terror mot nordmenn nå enn før karikaturtegningene av Muhammed var på trykk i det kristne tidsskriftet Magazinet.

Ifølge undersøkelsen Visendi har gjennomført for TV 2 Nettavisen er det flest bekymrede mennesker i fylkene Hedmark og Oppland, hvor hele 55,88 prosent svarer at de er blitt mer bekymret. I Nord-Norge svarer 46,79 prosent det samme.

I Agder og Rogaland er derimot kun tre av ti mer bekymret. I Oslo og Akershus svarer 40 prosent at de er blitt mer bekymret.

Alder ingen forskjell
De siste dagene har reaksjonene fra muslimer både i og utenfor Norge vært voldsomme etter at det kristne bladet Magazinet publiserte karikaturtegninger av profeten Muhammed.

I Palestina har muslimene truet med aksjoner hvis Norge ikke beklager tegningene.

Torsdag ettermiddag spurte Visendi 1096 nordmenn følgende spørsmål:

«Har karikaturtegningene av Muhammed bidratt til at du er mer redd for terror mot nordmenn nå enn før? Ja eller nei?».

Resultatene fra spørreundersøkelsen viser at det er minimale forskjeller i de forskjellige aldersgruppene. Mens gjennomsnittet er 41,85 prosent for samtlige spurte i alderen 17 til 70 år, viser bakgrunnstallene at 43,25 prosent av dem mellom 36 og 44 år er blitt mer redd, mens 39,69 prosent av dem mellom 26-43 år tenker det samme.

Krigserklæring fra Krekar
Torsdag sa mulla Krekar til TV 2 Nettavisen at: - Dette er en krigserklæring mot vår religion, vår tro og vår sivilisasjon. Vi muslimer er klare for dette.

Hizbollahs generalsekretær, Sayyed Hassan Nasrallah, sa torsdag at hvis norske medier skal ha friheten til å trykke slike tegninger, så kan muslimer ha friheten til å sprenge seg selv i luften i Norge eller Danmark.

Les også: 5 på gaten om terrortrusselen

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken