Gå til sidens hovedinnhold

Utklasset verdensmesteren

Ti minutter var nok for Brasil.

ITALIA – BRASIL 0-3:

Italia er regjerende VM-mester, mens Brasil av mange er regnet som tidenes beste fotballnasjon. Søndag barket de to stormaktene sammen i Confederations Cup (Prøve-VM).

Det skulle imidlertid tidlig vise seg å være klasseforskjell på de to lagene. De gule hadde nemlig intensjoner om å varte opp med festfotball.

Tre mål på 10 minutter
Det tok sin tid før Brasil startet målfesten, men allerede etter sju minutter fikk publikum en liten smakebit av hva de hadde i vente. Benfica-spilleren Ramires sto for underholdningen.

Midtbanemannen fikk æren av å avslutte et flott brasiliansk angrep, men skuddet smalt i krysset. Gianluigi Buffon og Italia slapp med skrekken denne gangen, men Brasil hadde mer å by på.

I det 36. minutt var det duket for Luis Fabiano. Sevilla-spissen snappet opp et mislykket skudd fra Maicon, og plasserte ballen til side for Buffon. Og nå gikk det ikke lenge mellom godbitene.

Bare sju minutter senere var nemlig samme mann på farten igjen. Denne gangen samarbeidet han flott med Kaka og Robinho, før han satte inn sitt tiende landslagsmål for Brasil.

Italia trengte en pause, men tok den nok litt for tidlig. I siste spilleminutt av første omgang var Andrea Dossena uheldig, og skled et lavt innlegg inn i eget bur. 3–0 til brassene!

Fornøyd etter pause
Italia fikk litt mer spillerom i andre omgang, og blåtrøyene fra støvellandet spilte seg til en del gode muligheter. Villarreal-stjernen Giuseppe Rossi var svært nære fulltreffer.

Spissen fyrte av gårde en kanon mot Brasil-keeper Julio Cesar, og sisteskansen hadde problemer med å få tak i kula, men fikk omsider bokset den på noe uortodoks vis ut over sidelinjen.

Den samme keeperen var heller ikke helt patent da han senere i kampen holdt på å rote bort ballen utenfor egen 16-meter. Bare oppofrende forsvarsspill hindret scoring for Italia.

USA også videre
Brasil holdt tett bakover helt inn, og Dungas mannskap virker nå farlig gode et snaut år før VM tar til i Sør-Afrika. Om Italia kan forsvare sin tittel er imidlertid mer usikkert.

I den andre kampen i gruppe B, var det USA som trakk det lengste strået mot Egypt. Amerikanerne vant med overbevisende 3-0, og snek seg dermed videre i turneringen.

Fra gruppe A er Spania og vertsnasjonen Sør-Afrika klare for semifinale.

PS. Fabio Cannavaro spilte sin 126. landskamp for Italia mot Brasil, og tangerte med det Milan-legenden Paolo Maldini.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken