Gå til sidens hovedinnhold

- Utklasset

Les hva svenske aviser skriver etter at deres AIK ble knust av Rosenborg.

ROSENBORG - AIK 3-0:

Rosenborg gjorde akkurat det alle forventet da de ekspederte AIK, laget som ligger nest sist i Allsvenskan, med 3-0 hjemme på Lerkendal og tok seg videre til neste runde i mesterligakvaliken.

I forkant av oppgjøret ble det snakket om «Slaget om Skandinavia», men etter at dommeren hadde blåst av, var det vel i grunn ingenting som minnet om et slag om noe som helst.

- Sverige ligger etter
Som svenske aviser skriver torsdag morgen, så minnet det hele mest av alt om god gammeldags utklassing.

- Det som i forkant ble omtalt som «Slaget om Skandinavia» viste over 180 minutter at Sverige ligger et langt etter. Rosenborgs seier bør anses som utklassing, skriver Aftonbladet.

Det at svenskene Rade Prica og Mikael Lustig scoret hvert sitt mål hjelper heller ikke på stemningen i broderlandet.

- Rosenborg hadde til slutt ingen problemer med å slå AIK. Etter 1-0 på Råsunda, så knuste nordmennene det svenske laget hjemme på Lerkendal med 3-0, skriver samme avis om kampen.

- Aldri likt AIK
Også Expressen kjører hardt på nettopp det at svenskene ble senket av sine egne, og i avisen får de regjerende svenske mesterne gjennomgå skikkelig av sine RBK-landsmenn.

- Det her føles deilig. Jeg har jo spilt i Helsingborg, så jeg har aldri likt AIK, sier Rosenborgs målscorer Rade Prica.

Også AIKs trener, tidligere Liverpool-speider Alex Miller, måte innrømme at det norske laget var uoverkommelig motstand.

- Rosenborg er det beste laget og vinner velfortjent. Vi må bli bedre til å holde ballen i laget, sier den skotske treneren.

- Ser mørkt ut
Svenska Dagbladet fokuserer på at det nå har gått over 500 minutter siden AIK sist scoret mål. Som Nettavisen skrev onsdag, så sliter laget voldsomt framover på banen, og klubbens to toppscorere i ligaen står bokført med kun to mål hver.

- AIKs skotske trener Alex Miller har valgt å prioritere forsvarsspillet, og det merkes. Fakta er at AIK ikke har scoret ett eneste mål på fem strake kamper, skriver den svenske avisen.

Sist gang AIK fant nettmaskene var den 17. juli. Da var det toppscorer Antonio Flavio som kjente nettsus med sitt andre mål for sesongen i 2-0-seieren over Malmö FF i serien.

Svenska Dagbladet avslutter med følgende budskap:

- Det ser mørkt ut.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken