STORTINGET (Nettavisen): Toppene i Miljøpartiet De Grønne reagerer sterkt på hetsen og truslene som ble partikollega Shoaib Sultan til del i kommentarfelt og på sosiale medier.

- Dette er trist, men kanskje er det også greit at det kommer opp i dagen, sier Hilde Opoku, som sammen med stortingsrepresentant Rasmus Hansson, er nasjonal talsperson for partiet.

- Stolte av å ha Sultan på lista

- Det er utrivelig når det skjer, men samtidig tror jeg dette er ekstremt lite representantivt for det velgerne står for. For vår del er vi stolte av å ha Shoaib Sultan som partiets ordførerkandidat i Oslo, sier Hansson.

De to benyttet torsdagen til å presenterte noen av partiets hjertesaker for pressen før landsmøtet starter i Stavanger fredag, et landsmøte der verken Hansson eller Opoku er på valg.

Les også: Vil skrote rådyrt monsterprosjekt

Håper på vippeposisjon

Norsk-pakistanske Shoaib Sultan står på valg i hovedstaden, der Miljøpartiet De Grønne kan havne i en innflytelsesrik vippeposisjon og slik få en hånd på rattet. Som blokkuavhengig parti, vil Miljøpartiet ikke på forhånd fortelle hvilken leir de vil støtte, men går det som partiet håper, heter Oslos ordfører etter høstens valg ikke Fabian Stang, men Shoaib Sultan. Han vil i så fall være historisk ikke bare som MDGs første ordfører, men også som Oslos første ordfører med muslimsk bakgrunn.

Hetset og truet

Da Nettavisen skrev om Sultans kandidatur mandag, var det åpenbart at utsiktene til en ordfører med innvandrerbakgrunn provoserte enkelte.

I kommentarfeltet og på Facebook kom det hets og antydning om vold drap, noe Sultan vil vurdere å politianmelde.

Les saken her: Ordførerkandidat truet på livet

«Deathwish», «Kanskje vi skal starte kronerulling for å kjøpe kuler» og en henvisning til massemorderen Anders Behring Breivik med kommentaren «kunne trengt 20-30 som han nå» var noe av det som kom til uttrykk.