Gå til sidens hovedinnhold

- Utsatt for rasisme fra Ferguson

Fulhams Luis Boa Morte hevder han ble utsatt for grov rasistisk sjikane fra en Evertons Duncan Ferguson under forrige helgs FA-cupoppgjør.

Den portugisiske spissen hevder en av Everton-spillerne kalte ham en " svart ****", skriver The Sun.

- Ferguson kom bare mot meg og begynte å hetse meg på en rasistisk måte. Han kan ikke kalle meg "svarte ****" mens han spiller fotball. Han bør i det minste respektere de fargede spillerne på sitt eget lag. Dette er noe jeg ikke kan akseptere, og jeg vil at FA skal undersøke saken, sier en rasende Boa Morte.

Luis Boa Morte har fortalt Fulham-manager Chris Coleman hva som skjedde, og London-klubben forbereder nå en klage til Fotballforbundet.

Boa Morte har gjentatte ganger vært i bråk med Everton-spillere, men hevder hardnakket at han ikke provoserte motstanderen i forkant av sjikanen.

De to klubbene møtes til omkamp på Loftus Road neste onsdag, og nå fryktes det at den påståtte rasehetsen vil overskygge det sportslige.

Boa Morte ble sjikanert kontinuerlig av Everton-tilhengere under Premier League-oppgjøret hjemme på Loftus Road 10. januar, og fikk blant annet en lighter og et kampprogram kastet etter seg fra tribunene.

Everton-spissen avviser påstandene på det mest bestemte.

- Alle som kjenner Duncan vet at han aldri ville sagt noe slikt, sier en talsmann for spilleren.

Les også:
Fakta om Luis Boa Morte
Røde/gule kort i Premier League
Premier League-tabellen
Kampfakta Everton - Fulham

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?