Gå til sidens hovedinnhold

Utviser svensk topp-politiker

Israelske myndigheter vil utvise den svenske riksdagsrepresentanten Gustav Fridolin, som nyttårsaften ble arrestert under en demonstrasjon på Vestbredden.

Fridolin representerer det svenske miljøpartiet i Riksdagen, og deltok i en demonstrasjon mot bygging av sikkerhetsmuren på Vestbredden nyttårsaften. Israelske myndigheter har nå besluttet å utvise ham fra landet, melder NTB/AFP/Ritzau.

Ifølge politikeren gikk israelsk politi uten grunn til angrep på ungdom med gummikuler. Minst 11 personer ble såret, men ingen alvorlig.

- Jeg ble slått i ryggen med en batong mens en av de israelske demonstrantene ble truffet i beinet med en gummikule, sier Fridolin, som forsikrer at demonstrantene forholdt seg rolig da de ble angrepet.

Kilder i den israelske hæren hevder derimot at demonstrantene kastet stein mot politiet, og at dette utløste sammenstøtet. Fridolin ble arrestert sammen med blant annet to svenske og to amerikanske kvinner arrestert. Alle er besluttet utvist, men demonstrantene kan anke vedtakene til høyesterett.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen