Gå til sidens hovedinnhold

Uværet delte Norge på midten

Sterk vind og vanskelige kjøreforhold skapte kaos på veiene og delte Norge på midten torsdag. En stund var både E6 over Dovrefjell og rv 3 over Kvikne stengt.

E6 mellom Oppland og Sør-Trøndelag over Dovrefjell har vært stengt i hele dag på grunn av uvær. Klokka 12.30 førte et trafikkuhell til at riksvei 3 ved Kvikne også ble stengt. Klokken 16.00 er ett løp tidvis åpnet for trafikk.

- I øyeblikket er Norge delt på midten. Den eneste muligheten nå er å kjøre på riksvei 30 via Røros, uttalte vakthavende på veimeldingssentralen hos Statens vegvesen, Nina Williamson, til TV 2 Nettavisen mens begge veiene var stengt.

I Hedmark er det vanskelige kjøreforhold i hele fylket, med mye vind og snø. En bil kjørte av veien ved Kongsvinger. Her er det bare lettere personskader. Også på riksvei 3 har en bil kjørt av veien.

- Her gikk det bra, takket være moderne bil med airbagger, sier operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Se Statens vegvesens oversikt her.

Ved Skedsmo var sydgående løp lenge stengt, etter at en buss begynte å brenne. Veien er nå åpnet igjen.

En person omkom da en trailer kolliderte med to personbiler på E18 i Telemark torsdag.

I Haugesund-distriktet kan operasjonsleder Harald Aase melde om tre mindre trafikkuhell på grunn av glatt føre.

- Vi maner til forsiktighet, sier han til TV 2 Nettavisen.

I Sverige var over 20 biler innblandet i en kollisjon.

Uværet «Narve» har torsdag ført til stenging av en rekke veier og fergesamband. En rekke flyavganger er forsinket eller innstilt. Her er oversikten.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken