Gå til sidens hovedinnhold

Uværet krevde 15 liv

Kraftig vind og store nedbørsmengder feiet over Nord-Europa i helgen - fra Irland til Russland. Uværet krevde 15 menneskeliv og førte til store materielle skader.

I St. Petersburg ble flere t-banestasjoner stengt på grunn av flomvann søndag.

Både fotgjengere og bilister slet med å komme seg fram i de oversvømte gatene, og seks t-banestasjoner ble stengt fordi vannivået nådde faretruende høyt, melder nyhetsbyrået AP.

Vannstanden i St. Petersburg steg til 240 centimeter over normalen før det snudde. Vannet i elva Neva og kanalene nådde nesten helt opp til broene.

Sju døde i Sverige
I Sverige krevde uværet sju menneskeliv, fire i Skåne og tre i Småland. Flere ble ble drept av trær som ble blåst overende.

Rundt klokka 20 lørdag kveld kom meldingen om det første dødsfallet. Da ble en mann truffet av et tre på riksvei 25 utenfor Växsjö. Mannen gikk ut av bilen for å se om han kunne komme rundt et tre som blokkerte veien. Da ble han truffet av ytterligere et tre som falt. Mannen omkom på stedet med familien som skrekkslagne vitner. Natt til søndag kom meldingen om en mann i Sturup som omkom da han havnet under halmballer i stormen.

Mandag morgen var 250.000 svenske husstander fortsatt uten strøm etter uværet, melder Sveriges Radio.

Fire døde i Danmark
I Danmark omkom fire mennesker i uværet i helgen. 100.000 husstander mistet strømmen, ifølge Berlingske Tidende. Det første dødsfallet i Danmark inntraff i Odense hvor en bilist ble drept i 14-tiden. Et stort løvtre veltet over bilen. Ved 15.30-tiden mistet to menn på 54 og 67 år livet i Assens. De to ble truffet av et tak som stormen hadde slitt løs.

På Vest-Jylland og Nord-Jylland er det meldt om store materielle skader etter stormen. I Løgstør var vannstanden 2,26 meter over normalen, og flere måtte evakueres, skriver Berlingske Tidende.

Mann tatt av elv
I Storbritannia er det meldt om i alt tre døde og to savnede etter uværet i helgen, skriver Guardian. I Bradford i England ble en mann tatt av vannmassene i en flomstor elv lørdag. Flere tusen mennesker måtte evakueres på grunn av flommen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken