Gå til sidens hovedinnhold

Uventet støtte for Sponheim

Velgerne er slett ikke sikre på om Venstre vil skyte i været om Lars Sponheim forsvinner.

En presset Sponheim skal fredag gi beskjed om han trekker seg. Men nå får han støtte fra uventet hold.

For to år siden stod lokalpolitiker Hallstein Bast fra Larvik i spissen for kritikerne som krevde Lars Sponheims avgang. Årsaken var Sponheims manglende medietekke. Nå har Hallstein Bast endret syn.

- Jeg har begynt å sette pris på nettopp den annerledesheten. Kanskje det jeg før hatet er det jeg nå elsker, han er fargerik i grått, politisk landskap, sier Bast til TV 2.

Liten tillit i folket
Hele 46 prosent av de spurte i en meningsmåling TNS Gallup har laget for TV 2, mener at Lars Sponheim bør trekke seg som leder for Venstre på partiets landsmøte i mars. 28 prosent svarer nei på spørsmålet, mens 26 prosent ikke har noen mening.

Også i egne rekker er støtten til Sponheim kraftig redusert. Allerede 16. oktober i fjor fortalte TV 2 at et flertall av fylkeslederne i Venstre ønsket å vrake ham som partileder. Nå har 16 av 19 fylkeslag gitt beskjed om at de ønsker ny partileder.

Olaf Thommessen sa tirsdag ettermiddag at han åpnet for å bli leder i Venstre, men bare dersom Sponheim trekker seg. Den sittende partilederen skal fredag møte valgkomiteen for å gi beskjed om han fortsetter eller ikke.

- Foreløpig er det sånn at Venstre har en leder, og han kommer til å være det en tid fremover minst, sier Thommessen. Det er et anliggende mellom Lars og valgkomiteen, det blander jeg meg ikke inn i, sier han.

- Vil du anbefale ham om å fortsette?

- Jeg gir mine anbefalinger til Lars, sier Thommessen.

Ingen mirakeloppskrift
Det er imidlertid ikke sikkert at et lederskifte er det som skal til for å sende Venstres oppslutning til himmels. Målingen TV 2 presenterte tirsdag kveld, viser at velgerne er delt i dette spørsmålet. 36,5 prosent mener partiet vil få høyere oppslutning uten Sponheim, 37 prosent mener ikke det, mens 26,5 prosent ikke har noen mening om spørsmålet.

Ingen kommentar
Lars Sponheim er for tiden på reise i India, og ønsker ikke å kommentere verken striden rundt sin egen person eller meningsmålingene rundt sin egen person.

- Sponheim har ingen kommentarer nå. Vi har verken lest, sett eller hørt om debatten som foregår hjemme, sier Sponheims rådgiver Alvhild Hedstein til TV 2. Hun følger ham på reisen i India.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen