Gå til sidens hovedinnhold

- Uvisst om de lever

Det kan ta en uke før de seks gruvearbeiderne som er innestengt i en gruve i Utah blir reddet ut.

Det arbeides nå med å drille hull ned i minen, slik at redningsmannskapene kan komme seg ned til de eventuelt overlevende gruvearbeiderne, sier Robert Murray som leder redningsaksjonen, til CNN.

- Det går ikke an å nå frem til de fangede mennene på denne måten på minst en uke, sier Murray. De har valgt å drille hull ovenifra og ned, for å unngå flere ras.

Det har nemlig vært flere jordskjelv de siste dagene, med mindre styrke enn det som gjorde at gruven kollapset mandag morgen.

To hull skal drilles ovenifra og ned, med håp om at redningsmannskapet kan få kontakt med de innestengte mennene og forsyne dem med lommelykter, mat og andre ting de trenger.

Drillingen begynte ikke før onsdag ettermiddag, men det skal være nok luft i gruven til at de savnede overleverer i flere dager.

- Mest sannsynlig vil tilstanden til de seks gruvearbeiderne offentliggjøres innen tre døgn, men det vil ta lengre tid å få hentet dem ut, sier Murray videre.
Redningsmannskapene føler seg trygge når det gjelder hvor de innestengte befinner seg.

Seks grupper på totalt 134 mennesker hjelper til i redningsaksjonen.

- De gjør alt de kan for å oppmuntre hverandre og sørge for at ingen blir trøtte, sier Leland Lobato som selv er gruvearbeider, etter sitt åtte timers lange skift.

De seks mennene som er savnet i gruven blir beskrevet som familiemenn, og er fra tidlig i tjueårene til sent i førtiårene. Tre av dem er meksikanske.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk