Gå til sidens hovedinnhold

V75-fest med Solberg

Det ble en kanonsøndag på Bjerke for Nettavisens V75-tips. 26 andelslag fikk sju rette til en snittutbetaling på ca 15 000 per stk.

Oppdatert søndag kveld:

Det mellomste V75-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 480) fikk fullklaff på Bjerke søndag og betalte totalt tilbake 17 611 kroner (en sjuer, 14 seksere og 78 femmere). Sjettevalget og 4,7 prosenteren 9 Thai Goodwill var med på kunfire hester i V75-3.

I tillegg ble det klaff for 26 andelslag på Eksperten:
- Ni andelslag (17 611 kroner tilbake per stk) i kategorien (fire andeler a kr 125, fem andeler a kr 101 og ti andeler a kr 50)

- Elleve andelslag (18 684 koner tilbake per stykk) i kategorien - (ti andeler a kr 100, fem andeler a kr 200 og fire andeler a kr 250)

- To andelslag ( 20 302 kroner tilbake per stk) i kategorien fem andeler a kr 300,

- Fire andelslag i kategorien (20 938 kroner tilbake per stk) i kategorien (ti andeler a kr 200 og fire andeler a kr 500.

Søndag er det dags for årets største travdag, ihvertfall sett til norskfødte travere. 11 av de 12 løpene som skal kjøre søndag har førstepremier på minst kr 100 000, og i Norsk Travderby for varmblodshester venter det formidable 1 million kroner til vinneren. Spillemessig ser det hyperinteressant ut og det kan gå mot svært fine penger i V75-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Bankeren den kommer fra Drangedal, det vil si han trenes ihvertfall der og heter 2 Ingbest i kaldblodshestenes Kriterium. Der er seierssjekken på 500 000 kroner og kvalitetsmessig er det et kanonfelt. Brødrende Øverdal har gjort en formidabel jobb med hesten og i kvaliken viste Ingbest frem enda et gir. Suste til tet og gjorde nesten narr av en så god hest som Tangen Piril nedover oppløpet.

Offensive og selvsikre Tom Erik Solberg kjører seg garantert til tet søndag og slik så hesten så ut i kvaliken, skal de jaggu stå tidlig opp de som skal hesten. Ingbest har alle egenskaper en topphest skal ha. Kvikk i vei, tåler hardkjør og galopprisikoen er liten. Tom Erik Solberg og 2 Ingbest blir Nettavisens V75-banker på Bjerke søndag.
Rangering V75-4/V5-1: A: 2 B: 9-1-3-4 C: 10-7-11-6-5-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Startsiden avgjør varmblodsderby?
1 Thai Navigator imponerte kanskje ikke mest av kvalvinnerne til Varmblodsderbyet, men det viktigste er som kjent å kvale til finalen. Hesten måtte tross alt gå utenpå Thai Voyager og det kunne se ut som Eirik Høitomt kontrollerte løpet derfra, selv om seiersmarginen ikke ble så stor. Søndag er det skoløs rundt om for første gang i karrieren og normalt er det ingen som henter en lengde på Westergaard-hesten. Topp vinnersjanse og et klart bankeralternativ.

Men jeg betaler også for 3 Glen Ord Superb, som gjorde sin plikt i et bløffløp i sin kvalik. Kjørte seg tidlig til tet og forlot konkurrentene mot mål. Her er det klar risiko for at Gundersens adept må frem utvendig for Thai Navigator etterhvert. I Stavangerløpet på Forus 26. mai var hesten sjanseløs mot Thai Navigator med samme opplegg. Magefølelsen sier at dyktige Gundersen har matchet Glen Ord Superb for denne oppgaven og at hesten kan være et knepp bedre nå. De to hestene skiller seg uansett klart over resten i et Derbyfelt som kvalitetsmessig ikke er på samme nivå som fjoråret.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 1 B: 3 C: 10-2-5-9-12-4-6-11-8-7

Solberg kan få en fantastisk søndag
Tom Erik Solberg kusker min V75-banker Ingbest søndag, men har han gode vinnersjanser også i flere av de andre løpene. I V75-6 som er Derbyløpet for de kalde, gir jeg ham et forholdsvis klart vinnertips med 6 Teddy Gutten Støen (som også står oppstallet hos brødrene Øverdal i Drangedal). Både Jan kristian Øverdal og Tom Erik Solberg varsler et betydelig mer offensivt opplegg i finalen kontra kvaliken, og planen er å kjøre resten slitne og holde farten oppe. 6 Teddy Gutten Støen har et bra bud på seieren her og jeeg bankerspiller hesten i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

1 Smedsbo Faksen vant kvalløpet til Teddy Gutten Støen, men da fikk Persson-hesten kjøre i sitt tempo underveis. Er ganske så sikkert tethesten her og har utviklet seg veldig fint i år. Det kan gå. 2 Kolnes Kjell undervurderte jeg kraftig foran kvalen. Sammen med Vidar Hop suste hesten til tet og imponerte stort. Rutinerte Vidar Hop og Kolnes Kjell vil nok prøve mot tet, men kommer kanskje ikke dit. Uansett må hesten regnes etter prestasjonen sist.

Jeg tar med også 9 Jærvsørappen, selv om feelingen er at Blekkan-hesten må ha maksimal klaff for å vinne. Det kan han få her, men kvalløpet var ikke noen styrkebeskjed. Jeg velger å stå på disse fire her og det betyr at jeg ikke betaler for mye spilte 3 Smedheim Solan. Den hesten ble slått av nevnte Jærvsørappen i det svenske derbyet og vant sitt kvalløp greit, men det løpet var ikke spesielt tøft. Jeg tror ikke Smedheim Solan er god nok til å vinne mot disse og så får vi om det er en feilvurdering.
Rangering V75-6/V5-3/DD-1: A: 6 B: 1-2-9-3 C: 4-8-5-10-11-12-7

Westergaard-show i Hoppederby?
Bo Westergaard hadde åtte stallhester ute i de ulike kvalifiseringene til Kriterieløpene og derbyløpene og maktet å kvale alle åtte til finalene. Det er en fantastisk prestasjon og halvparten av dem starter i V75-1 som er Hoppederby.

2 Nelson Nora blir spillefavoritt, og har et bra bud på seieren. Vant sin kvalifisering veldig enkelt og står flott til spormessig. 1 Netherlee's Dream blir mitt andrevalg. Det er bra sjanse for at Svein Ove Wassberg får lederryggen på 4 Supernova T.Y. underveis, og det kan være avgjørende. Netherlee's Dream så fantastisk fin ut i sitt kvalløp. Det gjorde også 4 Supernova Y.T. som danset unna fra tet. Her blir det tet igjen og porsjonerer hoppa riktig med kreftene sine, kan de utmerket godt holde hjem.

9 This Is It er bra, men kan ikke drive og galoppere fra start hver gang. Sees uansett med en viss vinnersjanse. 11 Diadora B.R. var sjanseløs mot Netherlee's Dream i kvalen, men er fryktelig bra de dagene hun får løpet sitt. Jeg betaler også for 3 Caviar Sisu. Goop-hoppa er under utvikling og har vært bra i sine to siste løp.
Rangering V75-1: A: 2 B: 1-4-9-11-3 C: 10-8-5-6-7-12

Hvor god er egentlig Ole?
V75-2 som er Trygve Diskeruds minneløp byr på et gjensyn med 8 Tekno Odin som har startet utenlands i sin fire siste løp. Her skal han hente 20 meter på oppkomlingen 2 Jærvsø Ole som har utviklet seg enesteående i regi Erik Killingmo. Har nærmest lekt med sine motstandere og blir mitt frekke førstevalg.

Blant annet fordi 8 Tekno Odin ikke alltid er like bøs når han må angripe fra tillegg. Har levert bunnsolide løp i det siste og er ALLTID en seierskandidat når han starter. 5 Odd Herakles er heller ingen kastekjepp. 711 000 kroner innkjørt på 12 starter i år, og sist var hesten enorm som vinner av et V75-løp.

Jeg kunne gjerne tenkt meg å hatt med både 4 Fetter'n T.G. (hvor bra er denne egentlig nå - var heroisk sist) og 9 Lome Brage (litt usikker form nå og matches mot V75 Färjestad neste helg), men får ikke råd til disse.
Rangering V75-2: A: 2 B: 8-5 C: 4-9-7-6-3-1

Største favoritten kan tape
1 Valla D' Estino blir trolig søndagens største V75-favoritt, men jeg velger å gardere bredt. Hun imponerte i kvalen og hun har vunnet fem av åtte løp hittil i karrieren. Seirene er stort sett kommet fra tet mot moderat motstand. jeg likte ikke at hun kastet inn håndkleet så lett i hoppeavdelingen av Märtha-løpet på Biri. Det var samtidig eneste gangen det ble tempo hele veien og da viste Valla D'Estino seg sårbar. Blir min favoritt, men ingen banker.

5 Thai Bakery er første motbud. Stall Gundersen er utrolig flink med disse unghestene og denne er i utvikling. Vant lett fra dødens i et V76-løp nest sist og ga 3 Brandy kamp fra dødens i kvalen. 3 Brandy ledet det kvalløpet fra start til mål, men litt vanskelig å si hvor mye som var spart.

9 Thai Goodwill er stall Gundersens andre hest i finalen. Hadde muligens vunnet Biri-løpet uten galopp i den siste svingen og spurte flott til andre bak Valla D'Estino etter et passivt løp i kvalen. 2 Princess Endurance gjorde et råsterkt kvalløp og kneblet storfavoritten Madonna O. tross dødens store deler av løpet. Kan vinne her også. 4 Dream On Plush knakk lett Anasai i sitt kvalløp og det er verd å merke seg at kusk Lars Anvar Kolle er optimist.

Helt ute på kanten betaler jeg også for 10 N.Y. Zesty. Zola Boko-hoppa har levert to kanonopphentinger etter galopp med Vidar Hop som kusk og gjorde et minst like bra løp som Dream On Plush i kvalen. Ikke glem at Anasai vant hoppeavdelingen av Märtha-løpet som et sjokk. Det kan skje noe her også.
Rangering V75-3: A: 1 B: 5-3-9-2-4-10 C: 6-8-11-12-7

Ujevnt stayerløp
tradisjonen tro så kjøres Per Ulvens æresløp på Derbydagene. Det er et langløp med grunndistanse 3100 meter og hele 15 hester stiller på startstreken i kampen om førstepremien på 100 000 kroner.

2 Punktum Skalflex blir min klare favoritt og kan også være et bankeralternativ. Hoppa har levd en omflakkende tilværelse her til lands. Eter opphold hos Johan Herbjørn Undem og Kjetil Helgestad, har hoppa funnet et nytt gir i regi Bo Westergaard. Strålende toer bak Alwaysinblackpedia nest sist og et toppløp i V75 sist. Her er det mye som tyder på at Punktum Skalflex kan sitte tidlig i tet.

Brødrene Øverdal kan få en pangsøndag. I dette stayerløpet sender de ut 10 Love Voice som svært sjelden gjør et dårlig løp. 3100 meter er garantert ikke noe minus.

15 Winmecredit har ikke helt funnet toppgiret han har hatt de siste sesongene, selv om har vunnet tre av de fire siste. 60 meter tillegg på Punktum Skalflex høres tøft ut, men på den annen side favoriseres Winmecredit av at feltet holder så ujevn kvalitet. Det kan bety at veien fremover blir enklere enn normalt.

Tre hester skiller seg uansett klart ut i dette stayerløpet og blir mitt klare lås i V75-5
Rank V75-5/V5-2: A: 2 B: 10-15 C: 8-9-3-11-13-1-4-12-14-5-6-7

Kommentarer til denne saken