Gå til sidens hovedinnhold

Våkn opp, Llorente

Nå må Bilbaos målmaskin slutte å sutre og begynne å score igjen.

Sportspills meny fredag
V65 Biri: Gunnar sikrer fredagscashen
Premier League: Skaderapport
Oddstips: Våkn opp, Llorente
V75 Leangen: Nå skal du spille V75
Tippetips: Snur det for Wolves?
Fotball: Har dommere favorittlag?
Odds og tipping: Årsregnskap 2012

Langoddsen byr på fransk og spansk fotball, og et spennende oppgjør mellom de to ex-norske Championshipklubbene Wolverhampton og Blackburn. Noe ishockey, håndball og bandy finner vi også.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
11. Solberg - Ullevål H 2,20

Norsk bandy. Vi må ha med denne i dag, det ser ut som Norsk Tipping har feil favoritt her. Vi traff på Ullevål til 2,00 da de slo Solberg 3-1 hjemme tidligere i høst, men det var et uvanlig ungt og urutinert Solberg-mannskap. Til denne hjemmekampen stiller Solberg med fem mann som er tatt ut i bruttotroppen til VM, blant annet rutinerte Austad. Tidligere landslagsspillere Stavis og Johansen er også tilbake, og det er et langt sterke Solberg vi får se her. Solberg ligger et stykke ned på tabellen og trenger poeng for å sikre sluttspillplass. Ullevål er gode denne sesongen, men de var ifølge egen rapport ikke helt på topp borte mot Høvik (seier 5-3) og kveldens kamp blir trolig mange hakk tøffere. 2,20 på hjemmeseier er et spennende bandy-langskudd klokken 18.55.

Dagens avslag
18. Angers SCO - Clermont Foot H 1,75

Her blir oddsen på hjemmelaget alt for lav for oss. Angers var gode før jul og lukter på opprykk, men Clermont har vist en egen evne til å unngå tap på tur den siste tiden. Hjemmelaget var ikke på topp da de tapte for Niort i cupen forleden, og her melder vi pass til gjeldende odds og helgarderer på tippekupongen.

Dagens spill
Vi plukker én kamp fra den fyldige, franske delen av menyen, og har også god tro på en etterlengtet seier i Baskerland.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

25. Athletic Bilbao - Rayo Vallecano
Primera Division. AC Bilbao tok en tidlig ledelse borte mot Levante forrige runde, men viste raskt at de ikke hadde så mye mer å by på utover i kampen og røk fortjent 1-3. Det var deres andre strake tap, de tapte 0-2 hjemme for Real Zaragoza før jul. Bilbao er ikke like sterkt denne sesongen, laget ble filleristet av alt oppstusset før sesongen da målmaskinen Llorente ville bort og Javi Martinez reiste til Bayern München, og det er som om de vakler litt fortsatt. Det finnes mye talent i laget, de holder nivået, men San Mames fremstår ikke som det fortet det har vært. 4-2-3 er tallene her. Betis, Getafe og Zaragoza har vunnet her, det er uvanlig kost for baskerne.

Laporte (f) er suspendert. Aurtenetxe (f) er usikker, mens Ruiz de Galarreta (m) og Inigo Perez (m) har vært ute en stund. Slik kan hjemmelaget starte, og dette ser bra ut:

Iraizoz – Iraiola, Ekiza, Amorebieta, Marchos – Susaeta, Ander, Gurpegi, Muniain – Llorente, Aduriz

Rayo Vallecano fikk både mandagskamp og fredagskamp denne uken, og har ikke fått hvilt eller trent så mye som vanlig etter den fine 3-1-seieren hjemme mot Getafe mandag. Her kontret de motstanders forunderlig svake forsvar i senk, det var bare å ta med seg ballen fremover og runde den ene etter den andre Getafe-forsvareren. Rayo burde vunnet rundt 6-1. I dag blir det antagelig tøffere, de vil ikke få like mange målsjanser. Formen er god, tre strake kamper er vunnet, blant annet slo man Valencia 1-0 på forrige reise. 3-0-5 borte totalt.

Labaka (f) og Nacho (f) mister denne kampen, og fra før er Jose Carlos (m) og Rodri (f) ute.

Cobeno – Casado, Amat, Galvez, Tito – Fuego, Trashorras – Piti, Dominguez, Vazquez – Baptistao

Vi frykter for Rayo Vallecanos del at de kan bli offer for sitt tette kampprogram. Hjemmelaget så svake ut sist, men er nesten nødt til å heve seg i dag, etter to usle tap. 1,80 for hjemmeseier spilles i en dobbel.

17. Havre AC - EA Guingamp
Ligue 2. Le Havre viser god form med 4-0-1 på de fem siste i ligaen. Le Mans er slått 1-0 og Tours 3-0 i de to siste på Stade Oceane. Man er blant de bedre hjemmelagene med 5-2-2 totalt, og etter premieretapet hjemme for Arles er det bare Clermont som har vunnet her. 3-1 borte mot Belfort i cupen sist helg.

Erick Mombaerts er ny manager hos Havre, dette er hans første kamp. Han kommer fra trenerjobber for Frankrikes U18- og U21-landslag, og Toulouse, Cannes, Guingamp og PSG før det. Det skal ikke være snakk om nye, sentrale fravær hos hjemmelaget. Louvion (f) og fire mindre viktige spillere er ute. Toure (f) og Bonnet (m) returnerer fra skader. Klubben forteller videre at Pontdemé (k) er ny i stallen, mens Nouri, Samba og Placide har reist. Dette er kveldens tropp:

Boucher, Pontdemé - Rivierez, Genton, Touré, Le Marchand, Mendy, Mombris - Zola, Bonnet, Malfleury, Mahrez, François, Mesloub - Rivière, Koné.

Guingamp har ikke tapt i ligaen siden 28. september. 5-5-0 på de ti rundene siden har gitt 5. plass og heng på lagene på opprykk. Man har riktignok feilet med å score i de to siste hjemmekampene, 0-0 mot Arles og Ajaccio GFCO var litt skuffende. Sist helg spilte man jevnt med Marseille i cupen, men tapte til slutt i ekstraomgangene.

Pereira (f), Mamadou Samassa (k) og toppscorer Mustapha Yatabare (a) meldes ute til kveldens kamp, de to sistnevnte er tatt ut til Afrikamesterskapet, og dette er fravær som svir.

Havre er meget sterke på eget gress og vi gir dem gode sjanser mot Guingamp når bortelaget har et par sentrale fravær. 2,00 for hjemmeseieren gir oss en dobbel til 3,60. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 19.55.

17. Havre AC - EA Guingamp 2,00 2,70 3,00
25. Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1,80 3,20 3,55

Total odds 3,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken