Gå til sidens hovedinnhold

- Våknet av en kar på soverommet

Rumenere tatt for innbruddsraid.

(iOslo.no) - Jeg fikk ikke sove så godt etterpå, sier Røa-mannen (46) som våknet av at innbruddstyven stirret på ham med hodelykt.

Natt til fredag fikk han, kona (45) og de tre barna besøk av flere innbruddstyver i sin bolig på vestkanten. Familien ønsker ikke å få navnet sitt på trykk, men forteller at hendelsen var veldig ekkel.

- Ikke noe særlig
- Det er ikke noen særlig opplevelse. Når de kommer inn på soverommet ditt trenger de seg innenfor ditt private område. Jeg kommer nok til å være ekstra var for lyder i tiden som kommer, sier familiefaren.

Han forteller at besøket ble oppdaget ti på halv to i natt.

- Vi våknet av at det sto en kar på soverommet med hodelykt. Så lukker han døren. Vår første tanke er at det er et av barna, så kona går ned for å se om noen går i søvne, sier 46-åringen.

Samtidig ser han selv ut av et vindu på soverommet, og ser flere personer som hopper inn i en rød bil. Kona åpner inngangsdøra, og møter innbruddstyven som kommer gående rundt hjørnet.

Blodspor
- Vi skjønte ikke hva det var før vi så blodspor på kjøkkenet og stua, og endevendte skuffer, sier mannen.

Innbruddstyvene hadde kommet seg inn gjennom verandadøra, ved å ta ut en list og løsnet på døra. De ubudne gjestene fikk heldigvis ikke med seg veldig mye.

- De ble avbrutt. De skulle sikkert ta med TV-en, og så etter smykker på soverommet. Vi har ikke helt oversikt, men det virker som det eneste de har fått med seg er min kones veske, sier 46-åringen.

Og denne vesken ble funnet igjen noen timer senere, da politiet pågrep to menn i nærheten av åstedet.

Pågrep rumenere
- Vi mistenker at de to som er pågrepet har brutt seg inn i flere boliger i løpet av natten. Vi pågrep dem i nærheten av en bil, sier jourhavende etterforsker Øyvind Matre ved Majorstua politistasjon til iOslo.no.

Han forteller at de pågrepne er to rumenere.

- Vi fikk beskjed av politiet om at de hadde pågrepet noen folk i tretiden, sier mannen.

Politiet opplyste da at tyvene også hadde vært innom flere steder rundt Sørkedalsveien.

- Skremmende
- Er det ekstra skremmende at tyvene går på raid?

- Det er helt klart ekstra skremmende. Det er tydeligvis blitt en vanlig opplevelse, alle kjenner noen som har hatt innbrudd. Det er en skremmende utvikling, sier mannen.

Han forteller at de nå vil vurdere å sette på alarmen også om natten, noe politiet anbefalte.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr