Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinerte 10.000 i Oslo

I dag satt de eldre i Oslo flere timer i kø for å få tatt vaksinen. Se videoreportasje.

STOVNER (Nettavisen): Nærmere 10.000 personer har onsdag strømmet til 21 forskjellige vaksinasjonssteder i hovedstaden. Folkehelseinstituttet, Oslo kommune og Sivilforsvaret hadde nemlig satt av dagen for å få flest mulig eldre vaksinert mot influensa.

Et av stedene hvor man kunne ta influensavaksinen var på Stovner eldresenter. Der var det på det meste hele 300-400 personer som satt i kø og ventet på å få tatt vaksinen.

Se videoreportasje her:

HTML EMBED

- Nå har vi vært her på Stovner i ca. to timer, og det er over 150 som har fått influensavaksinen allerede - og det er 150 som har kølapp. Så dette lover bra, sier sjefen for Oslo og Akershus Sivilforsvarsdistrikt, Bjørn Ole Steingrimsen, til Nettavisen.

- Kan bli dårlig
Sivilforsvaret bistår Folkehelseinstituttet og Helse- og velferdsetaten i Oslo kommune med organiseringen i forbindelsen med massevaksineringen av personer over 65 år i hovedstaden.

- Det er jo alle over 65 år som har fått tilbudet, og smittevernoverlegen ønsker å få vaksinert minst 10.000 mennesker i denne byen i dag, sier Steingrimsen.

Han oppfordrer alle eldre til å ta influensavaksinen.

- Man kan jo bli dårlig, og man kan jo i verste tilfelle dø dersom man skulle få en influensa som bidrar til at mange svekker immunforsvaret sitt, sier sjefen i Sivilforsvaret.

- En liten sikkerhet
En av dem som tok vaksinen onsdag var Hans Kristian Brenna (82).

- Hvorfor tar du vaksinen?

- Nei, en liten sikkerhet, sier Brenna til Nettavisen. Han tar vaksinen mot influensa hvert eneste år.

Reklame

Nå er United-legenden ambassadør for norske fans