KFUM - VÅLERENGA 2-3

EKEBERG (Nettavisen): Vålerenga gikk seirende ut av årets første treningskamp mot KFUM, i det som var en kamp mellom Oslos to beste fotballag. I alle fall hvis man ser på fjorårets tabeller.

Annendivisjonslaget imponerte til tider mot fjorårets sølvvinner i Tippeligaen. Men til slutt viste Vålerenga hvem som er best i byen. Bojan Zajic var godt fornøyd med å få årets første kamp unnagjort.

- Deilig med scoring
- Det er veldig godt å være i gang igjen. Å åpne oppkjøringen med en scoring i den første kampen er ekstra deilig, sa serberen etter kampslutt.

35 minutter var spilt Bojan skrudde ballen utakbart opp i krysset forbi KFUMs keeper. 30-åringen løp deretter bort til Freddy dos Santos, som sto på sidelinjen, og ga ham en varm klem i vinterkulden.

Før serberens perlescoring hadde Stian Sortevik gitt KFUM ledelsen. Vålerengas G-17 landslagsspiller Shåresh Ahmadi sendte Vålerenga i ledelsen 1-2, før Sortevik var frampå igjen og utlignet Vålerengas ledelse med en kanonscoring. Deretter var det duket for Sidoine Oussous første mål i Vålerenga-drakta. Benineren ble spilt gjennom, og gjorde ingen feil alene med keeper.

- Jeg har stor tro på han, men vi må gi han tid. Husk at han kan verken engelsk eller norsk. Lars Hirschfeld må oversette når han snakker fransk, forteller Zajic.

Tro på Ossoue
Trener, Martin Andresen, er også klar på at 18-åringen trenger tid før det kan stilles for store krav til ham.

- Han har ikke spilt kamp på ett år. I tillegg snakker han ikke språket, og det er vel omtrent 40 grader kaldere enn han er vant til, sier Andresen etter kampen.

Bare halve Vålerengas tropp var i aksjon mandag kveld. Den andre halvdelen spiller mot HamKam tirsdag. Vålerenga-treneren innrømmer at han kunne tenkt seg flere alternativer fremover på banen.

- Etter at Bengt Sæternes og Moa ble borte, er det klart at det er et lite tomrom. Vi kan ikke forvente at Oussou skal gå inn og fylle tomrommet etter de allerede nå.

Inspirert av bror
Andresen legger noe av skylden på Vålerengas noe slappe første omgang på tunge bein, og en tøff oppkjøringsperiode.

- Spillerne skal være litt kjørt i beina nå. Vi ser det i denne kampen, men det er mange måneder til seriestart ennå, sier den tidligere landslagskapteinen.

En som var godt fornøyd med å komme i gang igjen med kamper er Mostafa Abdellaoue. 22-åringen gleder seg til å ta fatt på en ny sesong i Vålerenga-drakt, og lar seg inspirere av det storebror, Moa, gjør i Bundesliga.

- Det er klart det er inspirerende at broren min gjør det så bra. Det får meg til å tenke at jeg kan få til det samme. Men først og fremst er målet mitt nå å få mer spilletid i Vålerenga. Så får vi ta det derfra, sier Mos.

I morgen spiller Vålerenga mot HamKam i Vallhall.