Gå til sidens hovedinnhold

- Vålerenga er i en annen liga enn Odd

Slik forklarer Kjetil Rekdal at Torgeir Børven så langt ikke har innfridd.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Torgeir Børven ble hentet til Vålerenga i august i fjor, og det ble raskt stilt store krav til at unggutten skulle bøtte inn mål for sin nye klubb.

Etter totalt 26 kamper, eller 1683 spilte minutter for Vålerenga i Tippeligaen, står han med kun syv nettkjenninger i serien.

Det er ikke godt nok for resultatkåte Vålerenga-supportere.

Løsnet det?
Mandag var han sentral da Vålerenga senket Sarpsborg 08 5-3 på Ullevaal Stadion.

21-åringen scoret to av hjemmelagets mål, og ble fortjent kåret til banens beste spiller etter kampen.

- Det var veldig moro å score to mål, men det er tre poeng som er viktigst, påpekte Børven til Nettavisen etter kampen.

- Mange forventer at du skal bøtte inn mål for Vålerenga, noe du ikke har innfridd. Føler du at det er i ferd med å løsne?

- Ja, jeg føler at formen er godt på vei. Jeg tror jeg hadde veldig godt av sommerpausen, da jeg fikk koblet av litt og trent for meg selv. Nå må jeg bare bevare formen og fortsette å jobbe, så får vi se hvordan det ender til slutt.

- Forskjell på Odd og Vålerenga
Vålerenga-trener, Kjetil Rekdal, var godt fornøyd med hva eleven hans viste mandag.

- Er det i ferd med på løsne for Børven?

- Ja, men det henger sammen med resten. I vinter så scoret han mål på løpende bånd. Vi hadde egentlig de samme symptomene da som nå, men vi hadde hodet foran motstanderne når Børven scoret målene.

Rekdal mener han ser klare forbedringer i spillet til Børven, og mener grunnen til at målene har uteblitt er at det har tatt tid å tilpasse seg spillestilen til Vålerenga.

- Dette går på å skifte fra Odd til Vålerenga - det tar litt tid. Du skal tilpasse deg en annen liga, et annet forventningsnivå enn det du er vant med. Det er ikke noe stygt sagt om Skien, men det er noe helt annet å spille for Vålerenga. Her må du jobbe steinhardt, og du må være godt forberedt til alle kamper. Du møter jo folk som er helt på tuppa, avslutter den Hamar-baserte Vålerenga-treneren.

Ikke innfridd
Børven ble hentet til klubben for å score mål, og man kan lett si at han ikke har innfridd forventningene så langt.

Etter å ha bøttet inn mål for Odd Grenland i 2010-sesongen, hvor han scoret 13 mål på 21 kamper som 18-åring, ble det stilt skyhøye krav til Børven.

Mandag scoret Børven kampens første mål, og det var en flott scoring av unggutten.

Fra spiss vinkel tuppet han ballen forbi Sarpsborg-keeper, Christian Sukke, og vakkert opp i det lengste hjørnet.

- Touchen min var dårlig, men jeg følte jeg måtte skyte. Det ble et godt gammeldags tåskudd. Det gikk jo den gangen her. Jeg håper det blir flere slike utover høsten, fortsetter han.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken