Forrige uke ble det klart at Mohammed Abdellaoue går fra Hannover til bundesligakonkurrenten Stuttgart.

Etter det Nettavisen erfarer ligger overgangssummen på 3,3 millioner euro, noe som tilsvarer i overkant av 25 millioner kroner.

Får millionbeløp
Da Moa ble solgt til Hannover fra Vålerenga sommeren 2010, ble klubbene enige om at Oslo-klubben skulle få 15 prosent av et eventuelt videresalg.

Det betyr at Vålerenga har krav på mellom 3,5 og 4 millioner kroner når Moa nå selges videre for 25 millioner kroner.

- Jeg har ikke muligheten til å kommentere detaljer i kontrakten, sier daglig leder i Vålerenga, Pål Breen, til Nettavisen.

Nettavisen er likevel kjent med at disse detaljene rundt videresalgsprosenten medfører riktighet.

Ettersom Moa offisielt blir Stuttgart-spiller 1. juli, har heller ikke Vålerenga kontaktet Hannover for å gjøre krav på millionbeløpet.

Verdt dobbelt så mye
Moa ser uansett ut til å få en varm velkomst i Stuttgart, skal man dømme ut ifra sportsdirektør Fredi Bobics uttalelser.

- Jeg er fornøyd med at vi har klart å skaffe oss Moa. Han er en internasjonalt erfaren spiller med utmerkede ferdigheter. Med ham på laget, får vi mer fleksibilitet i angrepet, sa Bobic da overgangen var i boks for en uke siden.

Etter en fenomenal vårsesong for Vålerenga i 2010 ble Moa solgt til Hannover for rundt 12 millioner kroner. Nå selges han altså for mer enn dobbelt så mye.

Nordmannen har scoret 29 mål på sine tre sesonger i Bundesliga.