Søndag formiddag ankom et trailerlass med elleve tonn klær, barnevogner, sko, leker og annet materiell fra Trondheim kommune, et samarbeid med den nyoppstartete aksjonen «Hjelp flyktningene». Innsamlingen er et bidrag for å hjelpe flyktningene som er kommet til Norge.

Parallelt med dette har Vålerenga Fotball denne uka egene innsamlingsaksjoner for flyktningene, og søndag troppet en rekke frivillige fra fotballklubben opp på Blindern skole for å ta i mot klær, hygieneartikler og annet utstyr. Det er Terje Bratland som er initiativtaker til aksjonen.

- Jeg klarer ikke sitte og se på at medmennesker lider. Da gjør jeg det jeg kan, og håper det kan være til hjelp for de flyktningene som kommet til landet, sier Bratland til Nettavisen.

- Vi sender alt av det vi samler inn i lang tid fremover til mottak rundt om i landet. Vi kan også sende utenlands om noen stiller med transport, fortsetter Bratland.

Gir deler av billettinntektene
I samarbeid med Røde Kors, sto det bøssebørere ved inngangene til Ullevaal stadion i forbindelse med kampen mot Viking. I tillegg gir Vålerenga 2,5 kroner for hver solgte billett fra kampen.

- VIF er en fantastisk klubb som har mennesker fra 74 nasjonaliter som enten er aktive idrettsutøvere eller jobber i klubben. Mange kan lære av hvordan de inkluderer alle i klubben uansett bakgrunn og nasjonalitet.

Terje Bratland oppfordrer nå andre topp- og breddeklubber i Norge - i alle idretter - om å gjøre det samme.

- Sammen må det norske folk gi de syriske flyktningene som rømmer fra helvete på jord en human og riktig velkomst, oppfordrer Bratland.

I tillegg til innsamlingsaksjonene, inviterer fotballklubben flyktninger til deres innendørsarena Valhall. «En gang i uka skal unge og voksne få tilbud om å komme for å ha det gøy med fotball», skriver klubben på sin hjemmeside.