VÅLERENGA-KONGSVINGER 5-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det ble ikke mål mot Kongsvinger, men han var sentral da Vålerenga rullet opp det ene angrepet etter det andre.

Tyrkisk og kinesisk interesse
Sentral har likevel Bojan Zajic aldri fått lov til å bli på Vålerengas stadig mer imponerende maskineri. Overfor Nettavisen forteller 30-åringen at han snart regner med å være historie i Vålerenga.

- Det er to klubber som er svært interesserte og vil ha meg.

- En tyrkisk, som både har sett meg tidligere og så meg i dag, samt en kinesisk.

Med kun fire måneder igjen av VIF-kontrakten kan midtbanespilleren forhandle fritt med de han måtte ønske. Den forhandlingen er altså i gang.

- Det kan bli en overgang til Tyrkia nå, men det er litt avhengig av om Vålerenga skal ha et overgangsbeløp.

- Hvis ikke blir det sannsynligvis Kina etter sesongen, hvor en av mine gamle trener gjerne vil at jeg skal komme.

Ønsker ny kontrakt
Det er dårlig nytt for Vålerenga-supporterne, som har trykket den tekniske midtbanespilleren til sitt bryst. Lørdag ga de serberen nok en gang bestemannsprisen, og måten han drillet av Bobbie Friberg Da Cruz på før 3-2-målet til VIF er sjelden kost i Tippeligaen. Men, likevel altså ikke nok til at han får fornyet kontrakt oppe på Valle.

- Nei, det ser ikke slik ut.

- Martin er den eneste som har pratet med meg om forlengelse, men jeg har ikke hørt noe fra Truls (Haakonsen).

- Ønsker du å forlenge med Vålerenga?

- Ja, jeg trives godt i Vålerenga og i Oslo, og jeg elsker Klanen.

Forventer nyervervelse(r)
Likevel altså lite som tyder på at Zajic blir værende, men Truls Haakonsen går likevel langt i å love at det vil komme forsterkninger inn i sommer.

- Vi følger godt med i markedet, og det vil overraske meg mye om vi ikke henter inn noen i sommer, sier VIFs sportsdirektør til Nettavisen, uten å ville avsløre hvem eller hvilke posisjoner han snakker om.

- Og vi må i alle fall ha inn erstattere hvis noen forsvinner, sier Martin Andresen.

En ting er i alle fall sikkert, forsvinner Moa kommer det en ny spiss på plass rimelig kjapt. Lørdag skrev Nettavisen om hvilke to spisser Vålerenga vurderer, skulle storscoreren forsvinne i løpet av den neste måneden.