Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga knuste Tromsø og tok årets første seier

Ketchupflaske-effekt for Oslo-laget etter munnkurvuke.

VÅLERENGA - TROMSØ 4-0:

ULLEVAAL (Nettavisen): Vålerenga scoret på hjemmebane, tok ledelsen i en tippeligakamp og tok tre poeng - alt for første gang i år da Tromsø ble knust 4-0 Ullevaal søndag.

Det hvilte et stort press på Kjetil Rekdal og hans menn etter null poeng så langt og pressenekt tidligere denne uken.

Spillerne responderte med fire scoringer, årsbeste og tre vikige poeng. Deshorn Brown, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid og Rasmus Lindkvist scoret målene for Oslo-laget.

Rekdal forklarer munnkurven
Det gjorde trener Kjetil Rekdal meget fornøyd.

- Vi møtte et lag som konsentrer seg om å forsvare seg og tette igjen. Vi skaper to store sjanser før vi scorer. Da blir det en annen fotballkamp. Jeg synes vi var flinke til å stå etter og holde Tromsø fast på deres halvdel. Det er lite rom og man får ikke så mange sjanser mot et lag som forsvarer seg så bra som de gjør, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Nettavisen.

- Du er kjent for å være en overtroisk person. Nå lyktes dere veldig bra etter dere hadde pressenekt tidligere denne uka. Er det noe dere kommer til å fortsette med?

- Det stemmer ikke. Vi hadde TV 2 inne i garderoben og ... men når du ser at energinivået går nedover, og det koster mer enn det smaker ... Det vil alltid være press på Vålerenga - spillere, trenere og ledere. Det har ikke noe med kritikk å gjøre - vi lever med kritikk, bevares. Men når du konstant få høre «du er så jævla ræva, du får ikke til noe, du kan ikke noe og alt er møkk, møkk, møkk» og du ser at det preger litt og presset er stort, må vi gjøre noe.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi reiste til Nadderud og gjorde en god fotballkamp, men kom dårlig ut av det poengmessig og resultatmessig. Sånn er det bare. For oss er kampene viktigst. Vi skal selvfølgelig stille opp for pressen, og det har vi for så vidt gjort også, men når jeg merket det på meg selv - at jeg ble irritert og frustrert og følte meg usaklig angrepet ... Det er vanskelig å ta krigen mot det, men det viktigste er å konsentrere oss om oss sjøl, og det har vi gjort veldig bra.

Morten Gamst Pedersen startet sin første Tromsø-kamp denne sesongen og var selvsagt lite fornøyd med resultatet på Ullevaal.

- Det var en kjedelig førsteomgang, men jeg føler ikke at det er en 4-0-kamp. I andre omgang går vi for å score mål, og vi er jævlig nære på to ganger der. Jeg har en som blir blokket på vei inn i mål. Det er et vendepunkt i kampen, men så blir vi hardt straffet etter en tøff takling av Wæhler, og de går opp og får en straffe. Vi prøver hele veien selv, og andreomgangen er grei. Jeg tror de bare har seks målsjanser og scorer fire mål. Samtidig fortjener vi ikke så mye etter den førsteomgangen, sier Gamst Pedersen til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Frisk Vålerenga-start
Vålerenga startet kampen klart best og rullet opp flere gode angrep, uten at det endte med de helt store sjansene de første ti minuttene.

Nærmest i åpningskvarteret var Kjetil Wæhler, som ikke fikk nok bak sin heading til å skape trøbbel for tidligere Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn.

Etter en snau halvtime vasket hjemmelaget fram nok en brukbar sjanse. Niklas Castro slo inn fra høyre, og Deshorn Brown avsluttet liggende og på akrobatisk vis over.

I motsatt ende av banen var Gjermund Åsen farlig frampå etter at Simon Larsen bommet på ballen inne i egen sekstenmeter. Vinkelen ble imidlertid for skrå til at trønderen klarte å få ballen på mål.

Fem minutter før pause skulle det endelig løsne for Vålerenga og Deshorn Brown. Castro slo et glitrende innlegg inn fra høyre, og Brown plasserte inn 1-0 med bredsiden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Så løsnet det
Like etter pause spilte TIL seg fram til en stor sjanse. Gjermund Åsen flikket ballen ut i feltet, men skuddet fra Morten Gamst Pedersen ble blokkert av VIF-forsvaret.

Ghayas Zahid jaktet sitt første mål for året og var nære på da han banket til fra 20 meter etter drøye ti minutter av andre omgang. Skuddet gikk imidlertid like til side for mål.

Minutter senere var Zahid på farten igjen. Det offensive midtbanespilleren lurte Jonas Johansen til å felle ham, og dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket.

Fra elleve meter gjorde ikke Daniel Fredheim noen feil og banket ballen nede i til venstre for Kongshavn, som ikke nådde fram.

Vålerenga brukte heller ikke lang tid før Kongshavn måtte hente ball tre ut av nettet. En lur frisparkvariant og slapt forsvarsspill av Tromsø gjorde sitt til at Zahid kunne banke inn 3-0 på pasning fra Herman Stengel.

Da løsnet det virkelig for Vålerenga.

Fredheim Holm utnyttet en elendig Tromsø-touch og satte i gang en Vålerenga-kontring. Brown slo langs bakken på tvers til Zahid, som ventet tålmodig på Rasmus Lindkvist.

Svensken banket inn sitt første mål for sesongen, og Klanen kunne synge "Løten var bedre", danse jenka og glede seg over årets første trepoenger.

Kommentarer til denne saken