Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga vant målfesten

Hareide gikk rett i garderoben da VIF stakk av med alle poengene.

Viking-Vålerenga 3-4:

Viking-trener Åge Hareide var tydelig skuffet etter tapet og marsjerte straks bort fra banen og ventende media etter at dommeren blåste av oppgjøret. Fire baklengsmål er ikke vanlig kost på Viking stadion, der siddisene kun hadde sluppet inn sju mål tidligere denne sesongen.

Assistenttrener Svein Fjælberg forklarte Hareides flukt overfor NRK. Han syntes ikke at bortelaget vant ufortjent i regntunge Stavanger.

- Det er alltid dårlig stemning når man taper fotballkamper. Vi gjorde mye feil og kan takke oss selv for at vi tapte denne kampen, oppsummerte Fjælberg til NRK.

- Utilgivelig
Etter at Hareide hadde fått summet seg i garderoben delte også han etter hvert sine tanker med pressen. Han var spesielt irritert på Vikings høye feilprosent foran begge målene. Tidligere Vålerenga-midtstopper Jørgen Horn var blant annet helt feilplassert på VIF siste scoring.

- Det er rett og slett utilgivelig. Vi kan rett og slett ikke sovne slik, og vi må være mye mer nøyaktige i alt vi gjør. Det har felt oss alt for mange ganger i år. I begge ender av banen. Når vi scorer tre mål på hjemmebane skal vi vinne uansett. Det er ikke bra nok, fastslo Hareide ifølge 100% fotball.

Den tidligere landslagssjefen anser nå Viking for å være ute av medaljekampen i eliteserien etter lørdagens tap.

Gode overganger
Vålerenga-trener Martin Andresen la ikke skjul på at Viking var gode. Han innrømmet at gjestene kunne takke gode overganger og enkeltprestasjoner for poengene.

- Vi klarte ikke å etablere noe spill, og slet med å holde på ballen. Mohammed Fellah hadde en fantastisk scoring, og det siste målet var en typisk Morten Berre-scoring, sa Andresen om den tidligere Viking-spilleren.

Han har sett at Oslo-laget har nærmet seg toppen av tabellen i det siste, men vil ikke si at klubben er på vei tilbake i gullkmapen.

- Vi setter i alle fall press på dem. Det som er helt sikert er at vi har fått et enda bedre tak på andreplassen, sa Andresen til NRK.

Nettavisen fulgte kampen direkte:

Vålerenga og startet best tok ledelsen allerede etter åtte minutters spill ved Harmeet Singh. Midtbanespilleren mottok en pasning fra Morten Berre og plasserte ballen i lengste hjørne bak Viking-keeper Rune Almenning Jarstein.

Det tok imidlertid ikke lang tid før vertene utlignet. Erik Nevland headet nemlig inn et innlegg fra Indridi Sigurdsson bare fire minutter senere.

Da det så ut til at lagene skulle gå til pause med uavgjort misset Vikings Håkon Skogseid fullstendig med markeringen og lot Luton Shelton få rom til å sette inn 1-2 over Jarstein.

Perlescoringer
Hjemmelaget kom igjen tilbake i kampen da midtbanespiller André Danielsen skrudde inn et frispark fra snaue 20 meters hold. Ballen gikk over lagkamerat Tommy Høilands hode inne i Vålerengas mur, og utmanøvrerte keeper Lars Hirschfeld.

Men Viking rotet det nok en gang til for seg da spilletiden passerte en time. Mohammed Fellah fikk all verdens tid til å lade venstrebeinet, og dunket Vålerengas i ledelsen for tredje gang med en nydelig scoring i vinkelen.

Det hele så ut til å være avgjort da Morten Berre få minutter senere utnyttet en ny forsvarsfeil fra Viking og trillet inn kveldens fjerde baklengs for vertene, som bare hadde sluppet inn sju mål på hjemmebane tidligere i sesongen.

Birkir Bjarnason ga siddisene nytt håp da han headet inn 3-4. Fire må imot viste seg likevel å bli for mye å håndtere for Viking.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken