Gå til sidens hovedinnhold

Vålerengas sorte juvel

VALLHALL (Nettavisen) - Det eneste jeg vet om Norge er at det er nær Nordpolen og at det er kaldt!

Etter en lang flytur fra 31 grader i Elfenbenkysten og en rask kjøretur i snøyføyka fra Gardermoen, står 18-årige Sidoine Oussou smilende i kantina i Vallhall.

Han kan knapt noen ord engelsk, og langtfra noe norsk.

Men en tolk hjelper det unge fotballtalentet å gjøre seg forståelig for de norske journalistene.

- Jeg vil karakterisere meg som et sted mellom Samuel D'Eto og Didier Drogba, svarer unggutten fra Benin når han skal karakterisere seg selv.

Et stort talent
Oussou er født i byen Banté, ikke langt fra grensen til Togo. Benin er nabolandet til Nigeria i Afrika, men Oussou har inntil nå spilt i klubben FC Babu i Elfenbenskysten.

Han debuterte på Benins aldersbestemte landslag som 17-åring, og byen han spilte i før Vålerenga er kjent som en talentfabrikk med storspillere som Keita og Koné på listen.

Spilleren ble oppdaget av talentspeideren Stig Torbjørnsen under en turnering i 2009.

- Kanskje det største talentet jeg noensinne har sett i Afrika, sier Torbjørnsen til Nettavisen. - Han er rask, ballsikker og har stor spenst.

Moas erstatter
Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen bekrefter at Oussou er hentet inn for å spille spiss, men at man vil vente å se hvor godt han tilpasser seg nye lagkamerater, et nytt land og et nytt spillesystem.

- Vi har budsjett for å hente inn en spiller til, men dersom Sidoine gjør det bra, kan det være at vi bruker de pengene på en annen posisjon, sier Håkonsen.

- En rask høyrekant?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Forsterkelsene
Håkonsen karakterer de tre nysigneringene slik:

- Fredrik Stoor er kjøpt inn for å spille, uten forkleinelse for de som spiller i den posisjonen i dag (høyre back).

- Sidoine er et kjempetalent vi har store forventninger til, men det gjenstår å se hvordan han takler overgangen.

- Alexander Solli er i en utfordrerrolle på midstopperplass, og skal konkurrere mot Stefan Strandberg og André Muri.

Billige rekrutteringer
Vålerenga har ikke måttet betale så mye for de nye spillerne. Fullham skal ha en avtale om inntekter ved eventuelle vidersalg av Fredrik Stoor, og man har også en tilsvarende gentlemans agreement med Løv-Ham for Alexander Solli. Sidoine Oussou har man betalt en overgangssum for.

- Men vi har brukt mindre penger enn vi har budsjett til.

Verken Håkonsen eller trener Martin Andresen er kjent for sine franskkunnskaper, men keeper - canadiske Lars Hirshfeldt - snakker flytende fransk.

- Sidoine snakker noen ord engelsk, men her blir det hard fokus på språkopplæring allerede fra neste uke av, sier Håkonsen.

Stoor nok for Sverige?
Fredrik Stoor sier at det har vært svært frustrerende å få lite spilletid, men å ha blitt holdt tilbake i Fulham. Hans ambisjoner nå er å vise at han er god nok til å forsterke Vålerenga, og på sikt komme tilbake på Sveriges landslag.

- Jeg har hørt rykter om at flere klubber har forsøkt å kjøpe meg, men at de har tilbudt mindre enn hva Fulham har vært villig til å selge for.

Verken Stoor eller Truls Håkonsen vil kommentere rykter om at FC København har vært inne i bildet i 12-time før overgangen til Vålerenga ble formalisert.

HTML EMBED
Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken