Gå til sidens hovedinnhold

Valg i kuppet land

To år etter at opprørere inntok hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk og innsatte sitt eget statsoverhode, går folket til urnene søndag for å velge sin egen president.

Velgere i det lutfattige landet Den sentralafrikanske republikk – som ligger kystløst og inneklemt mellom Kamerun, Chad, Sudan og Congo – tar søndag stilling til om opprørsleder og general Francois Bozize skal få fortsette som øverste statssjef.

Bozize tilhengere stormet hovedstaden Bangui i mars 2003, i protest mot et tiltagende forfall og korrupsjon under regimet til daværende president Ange-Félix Patassé.

Situasjonen for folk flest i det sentralafrikanske staten har ikke bedret seg under Bozizes regime, men mange mener landet likevel er best tjent med at han fortsetter - som lovlig valgt president.

Francois Bozize regnes som favoritt i søndagens første runde i presidentvalget. Den fremste utfordreren er eks-president Andre Kolingba, som to ganger tidligere har tapt presidentvalg i landet.

Begge gangene tapte Kolingba soleklart for Ange-Félix Patassé, som i dag lever i eksil og har blitt forbudt å stille til valg.

Valglokalene stenger klokken 16.00 norsk tid, men resultatet ventes ikke å være klart før onsdag 23. mars, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken