Gå til sidens hovedinnhold

Valgerd-anmeldelse henlagt

Jan Birger Medhaug kommer ingen vei med anmeldelsen av KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland og to andre KrF-topper. Politiet har henlagt saken.

Medhaug anmeldte generalsekretæren, partilederen og fylkeslederen i Rogaland for ærekrenkelse i forbindelse med voldtektssaken mot ham.

Politiinspektør Ingrid Tjørhom i Rogaland politidistrikt sier til NRK at det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det har skjedd noe straffbart.

Vurderer anke
- Jeg har ikke hørt noe fra politiet selv ennå, men registrerer at media melder at saken er henlagt, sier Medhaugs advokat Bjørn Vikse til TV 2 Nettavisen.

- Vil Medhaug klage på avgjørelsen?

- Det er det for tidlig å si ennå. Vi har tre ukers frist på oss til å påklage avgjørelsen til statsadvokaten. Vi kan også gå til et sivilt søksmål. Det er det også for tidlig å si noe om, sier Vikse.

Ble vraket
Medhaug var inntil valget i høst heltidspolitiker og fylkesvaraordfører i Rogaland KrF, men han ble vraket som kandidat da det ble kjent at han var anmeldt for voldtekt.

Likevel ble han stående på partiets førsteplass og gjorde et svært godt valg. Men Karmøy-mannen fikk ingen sentrale verv i fylkestingsgruppen. Statsadvokaten i Rogaland henla voldtektsanmeldelsen som intet straffbart forhold.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn