Gå til sidens hovedinnhold

- Valgerd er frekk

Avtroppende KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland har provosert sine partifeller i Østfold ved ikke å tre tilbake som stortingsrepresentant.

- Det er en frekk hersketeknikk Valgerd Svarstad Haugland gjør bruk av når hun ikke vil gi fra seg stortingsplassen ved valget i 2005. Valgerd hopper elegant over den demokratiske prosessen i partiet og skaper uro i de andre fylkespartiene med sine uttalelser, det sier en irritert nestleder i Østfold KrF, Merete Sloreby, til den kristne avisen Norge IDAG ifølge NTB.

Ved flere anledninger har Svarstad Haugland vært ute i mediene og forklart at hun ikke har planer om å gi fra seg noen stortingsplass ved valget i 2005. Dermed kan det bli svært vanskelig å få Dagfinn Høybråten, som er fra samme fylke, inn på Stortinget fra Akershus, ettersom Valgerd påberoper seg denne plassen.

Flere har foreslått at Høybråten bør stille som kandidat fra Østfold, men det synes ikke fylkespartiet noe om.

- Det svekker arbeidslysten til dem som gjør jobbene rundt om i lokallagene. En må huske at fylkespartiene selv har kandidater de vil fremme til Stortinget. Den dagen lokallagene ikke lenger har noen påvirkning kan vi like godt legge ned hele KrF, sier Sloreby.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?