Gå til sidens hovedinnhold

Valgerd forskrekket

- Jeg er forskrekket over ordbruken til enkelte av dem som har kommet med innspill til Evalueringsutvalget, sier Valgerd Svarstad Haugland.

Til partiavisen Folkets Framtid sier Svarstad Haugland at innspillene er «knusende». Fredag avgjør Svarstad Haugland om hun vil fortsette som KrF-leder.

Før avgjørelsen faller, har hun hatt muligheten til å se innspillene til Evalueringsutvalget. Den inneholder 1000 klager og forslag til forbedringer.

- Knusende
Til partiavisen Folkets Framtid sier Svarstad Haugland at hun er overrasket over det hun har lest.

- Jeg er forskrekket over ordbruken til enkelte av dem som har kommet med innspill til Evalueringsutvalget. Jeg spør meg selv om hva lederskap er. Er det å gi roret til andre, eller å fullføre. Samtidig er det viktig for meg å ha tillit i partiorganisasjonen. Jeg har mange gode venner og medarbeidere rundt meg som betyr mye. I en slik prosess merker en til fulle hva som varmer. Jeg har mye støtte, men innspillene til Evalueringsutvalget er ganske knusende, sier hun til partiavisen.

- Glad i partiet
Men heller ikke overfor partiavisen vil hun røpe hva hun bestemmer seg for fredag.

- Jeg er glad i partiet, og ønsker det det beste. Nå vil vi prøve å ta de grep som er nødvendig for at Kristelig Folkeparti igjen kan komme på offensiven, sier Valgerd Svarstad Haugland til Folkets Framtid.

Medhaug i forliksrådet
Samme dag som Svarstad Haugland skal fortelle om hun vil fortsette som KrF-leder, møter Jan Birger Medhaug i forliksrådet.

Partilederens håndtering av Medhaug-saken er også omtalt i den vel 25 siders lange rapporten fra evalueringsutvalget som landsstyret i partiet skal behandle fredag ettermiddag, bekrefter utvalgets leder Olav Hodne i Vest-Agder overfor TV 2 Nettavisen.

Toppledelsen i partiet satte ned utvalget kort tid etter at partiet gjorde et historisk dårlig valg i september. Utvalgets mandat har vært å finne ut hvorfor valget gikk så katastrofalt galt, og hva regjeringspartiet kan gjøre framover for å vinne velgerne tilbake.

Hodne vil ikke si hva den såkalte havarikommisjonen har konkludert med når det gjelder Medhaug-saken, men han medgir at det virker som om det er skjebnens ironi at saken kommer opp samme dag som Svarstad Haugland skal meddele partiet om hun trekker seg eller ikke.

- Jeg har ikke sett maken. At Medhaug-saken skal opp akkurat denne dagen, er underlig, sier han til TV 2 Nettavisen.

Fredag klokken 13.00 vil Valgerd Svarstad Haugland holder tale under landsstyremøtet i Kristelig Folkeparti. TV 2 Nettavisen følger møtet.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller