Gå til sidens hovedinnhold

Valgthriller i New Hampshire

AP har erklært Hillary Clinton som vinner. Følg resultatene her.

Valget i New Hampshire ble det rene comebacket for Hillary Clinton. Etter det store nederlaget i Iowa i forrige uke, viser de siste tallene at Hillary Clinton har slått Barack Obama.

Nyhetsbyrået Associated Press og CNN har i 04-tiden erklært Clinton som valgvinner i delstaten. Clinton ligger an til å vinne storbyen Manchester og flere andre viktige deler av New Hampshire. Delstaten er viktig for Clinton-familien, siden det var her Bill Clinton ble kjent som «The comeback kid» da kom tilbake til en god andreplass i nominasjonsvalget her først og så presidentvalget senere i 1992.

Hos republikanerne har CNN utpekt John McCain som valgvinner. Den 71 år gamle Arizona-senatoren ligger an til å slå Mitt Romney med god margin.

LES MER: Alt om valget i USA

Det er meldt om lange køer foran valglokalene som stenger 20.00 lokal tid. Noen steder er det til og med frykt for at man skal gå tom for valgsedler, men velgerne er blitt forsikret om at de som står i kø klokka 20.00, vil få stemme. Kort tid etter at valglokalene stenger, vil resultatet være klart.

Tidlig ute
I noen valgkretser ble resultatet klart tidlig tirsdag. I Dixville Notch, en valgkrets på rundt 75 personer nær den kanadiske grensen, har senator John McCain fra Arizona fått flest stemmer av republikanerne. Her vant demokratenes kandidat Barack Obama fra Illinois over Hillary Clinton fra New York.

De to vant også i valgkretsen Harts Location - en valgkrets på 42 personer. Nå håper de at resultatene fra disse valgkretsene gjenspeiler resultatet over hele staten.

(artikkelen fortsetter under videovinduet)
204769

Leder på målinger
Flere målinger de siste dagene har vist at det er nettopp Obama og McCain som stikker av med seieren i New Hampshire. En USA Today/Gallup-måling fra søndag viser at Obama får hele 41 prosent støtte, mot Clintons 28 prosent.

Målingen er utført i helgen etter Obamas store seier i Iowa, og den viser en sterk utvikling siden desember, når Obama og Clinton var jevnstore. John Edwards er fremdeles på tredjeplass blant demokratene. Han får 19 prosent i den nye målingen, mot 18 i desembermålingen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

McCain leder
Blant republikanerne har John McCain fått et lite forsprang på Mitt Romney som tapte mot Mike Huckabee i Iowa. McCain har gått opp til 34 prosent nå, mens Romney faller til 30 prosent.

En annen måling fra WMUR/CNN viser også et stort forsprang til Obama over Clinton. I målingen som er utført 5. og 6. Januar, får Obama 39 prosent, mens Clinton får 29 prosent.

Hos republikanerne leder McCain også her med 32 prosent mot Romneys 26 prosent.

Obama og Huckabee
Valget i Iowa forrige uke ble et stort nederlag for Hillary Clinton. Hennes motkandidat Barack Obama vant caucusvalget der med 38 prosent, mens Edwards fikk 30 prosent, og Clinton endte på tredjeplass med 29 prosent.

På republikanernes side overrasket Mike Huckabee alle ved å slå Mitt Romney med 34 mot 25 prosent. Fred Thompson kom på tredjeplass med 13 prosent av stemmene.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken